Nepečený dezerty patří k těm nejoblíbenějším. V dnešním příspěvku Vám jeden takový přinášíme. Připravte si tento velmi chutný karamelový cheesecake, který si zamiluje opravdu každý. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
- 250 g karamelových sušenek
- 120 g másla
Na krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 ml rostlinné šlehačky
- 120 g moučkového cukru
Na karamel:
- 130 g kr. cukru
- 70 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
Forma na pečení – průměr 23 cm
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si pustíme do přípravy základu. V mixéru si rozmixujeme sušenky, přidáme k nim rozteklé máslo, dobře promícháme rukou, aby se hmota co nejlépe spojila.
2) Směs vložíme do lednice.
3) Pustíme se do přípravy krému. Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpóne. V jiné míse vyšleháme smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
4) Krém navrstvíme na sušenkový základ a odložíme opět do lednice.
5) V hrnci si rozpustíme cukr za stálého míchání. přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nevznikne hladký karamel.
6) Hrnec sundáme s plamene a necháme ochladit tak, aby byl stálé teplý/tekutý, ale né horký.
7) Následně ho nalijeme na vrch a odložíme vychladnout.
8) Můžeme dozdobit pomocí sušenek.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept na karamelový cheesecake i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na nepečený pamlsek.
Zdroj receptu: The Cooking Foodie