Připravte si tento karamelový cheesecake, který se nepeče – recept si uložte!

Nepečený dezerty patří k těm nejoblíbenějším. V dnešním příspěvku Vám jeden takový přinášíme. Připravte si tento velmi chutný karamelový cheesecake, který si zamiluje opravdu každý. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Pojďme na to.

cheesecake 1
Zdroj: The Cooking Foodie

Co budeme potřebovat:

  • 250 g karamelových sušenek
  • 120 g másla

Na krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml rostlinné šlehačky
  • 120 g moučkového cukru

Na karamel:

  • 130 g kr. cukru
  • 70 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání

Forma na pečení – průměr 23 cm


Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si pustíme do přípravy základu. V mixéru si rozmixujeme sušenky, přidáme k nim rozteklé máslo, dobře promícháme rukou, aby se hmota co nejlépe spojila.

cheesecake 3
Zdroj: The Cooking Foodie

2) Směs vložíme do lednice.

3) Pustíme se do přípravy krému. Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpóne. V jiné míse vyšleháme smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.

4) Krém navrstvíme na sušenkový základ a odložíme opět do lednice.

5) V hrnci si rozpustíme cukr za stálého míchání. přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nevznikne hladký karamel.

6) Hrnec sundáme s plamene a necháme ochladit tak, aby byl stálé teplý/tekutý, ale né horký.

7) Následně ho nalijeme na vrch a odložíme vychladnout.

cheesecake 4
Zdroj: The Cooking Foodie

8) Můžeme dozdobit pomocí sušenek.

cheesecake 5
Zdroj: The Cooking Foodie

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tenhle fantastický recept na karamelový cheesecake i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na nepečený pamlsek.

Zdroj receptu: The Cooking Foodie