Tato nepečená roláda Vás zajisté okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 400 g sušenek
- 4 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce cukru
- 200 ml vody
Na náplň:
- 500 g sladkého tvarohu (měkkého, při pokojové teplotě)
- 100 g másla (pokojová teplota)
- 8 lžic cukru
- mražené lískové oříšky – podle chuti
Na polevu:
- jedna lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce vody
Ostatní: kokosové vločky – na ozdobu.
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky rozmělněte mixérem a vložte je do hluboké mísy.
2. Přidejte kakaový prášek. Velmi dobře promíchejte.
3. Cukr rozpusťte v teplé vodě. Vzniklý roztok přidejte do mísy s mletými sušenkami. Nejdříve míchejte lžící, pak vše hněťte rukama, dokud nevznikne měkké, pružné a nelepivé “těsto”.
4. Připravte náplň: Sladký tvaroh, 7 lžic cukru a měkké máslo rozmixujte dohladka.
- Pokud je tvaroh zrnitý, můžete ho předem propasírovat přes jemné síto.
5. Třešně rozmrazte. Vložte je do cedníku a počkejte, až z nich vyteče všechna šťáva. Pak je smíchejte se lžící cukru.
6. Sestavte roládu: Pracovní plochu zakryjte potravinovou fólií. Vyválejte na něm sušenkové těsto, dokud nezískáte obdélníkové těsto o tloušťce 5 mm (použijte krouhač).
7. Tvarohovou směs rozetřete po povrchu těsta, okraje nechte volné.
8. Na tvarohovou vrstvu rozložte třešně.
9. Těsto srolujte do kompaktní rolády pomocí potravinářské fólie, přičemž začněte od jednoho z kratších okrajů.
10. Zabalte roládu do potravinářské fólie a nechte ji 30-40 minut zmrazit.
11. Připravte si polevu: v malé misce smíchejte cukr, kakaový prášek a vodu. Zahřívejte 30 sekund v mikrovlnné troubě, aby se směs spojila a vznikla hladká směs.
12. Vyjměte roládu z mrazničky. Odlepte fólii z povrchu. Konce zploštěte.
13. Pokapejte teplou polevou a posypte kokosovými vločkami.
Přejeme vám dobrou chuť.