Brownies jsou malé, nenápadné dortíky, které znají lidé po celém světě. Jsou tak nadčasové, že si je zamilovaly celé generace hospodyněk a milovníků čokoládových koláčků. Stále častěji jsou spojovány s titulem nejjednoduššího brownies na světě. Připravíte si je s námi?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládové brownies
Co budeme potřebovat:
- 200 g horká čokoláda (nejméně 70 % kakaa)
- 200 g máslo
- 1 špetka sůl nebo lžička instantní kávy
- 200 g cukr
- 3 ks vejce
- 3 PL hladká mouka
- 1 KL prášek do pečiva
- 2 PL kakao
Jak budeme postupovat:
- Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni.
- Když je směs tekutá a lesklá, dejte ji trochu vychladnout.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké míse vyšlehejte celá vejce s cukrem do pěny.
- Pak do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek a kakao a lehce zapracujeme tak, abychom ztratili co nejméně vzduchu. Proces opatrného zamíchání opakujeme i s čokoládovo-máslovou směsí.
- Smíchané těsto nalijte do hlubší formy (20×20 cm) vyložené pečicím papírem.
- Brownies pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C zhruba 30 minut. Okraje by měly být pevné a střed by se měl ještě trochu třást, když vyjímáme koláč z trouby.
- Koláč necháme vychladnout v plechu 15-20 minut a můžeme servírovat. Chutná skvěle samotný, ale ještě lepší bude se lžící čerstvě ušlehané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Náš tip: Abychom zvýraznili chuť čokolády, můžeme k rozpuštěné čokoládě a máslu přimíchat špetku soli, nebo do sypkých ingrediencí přidáme lžičku instantní kávy.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na čokoládové brownies zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Fantastické dvoubarevné buchty plněné čokoládou, které si zamiluje celá rodina!