V dnešním článku jsme si pro Vás připravili recept na větrník připravený jako sladká roláda. Má úžasnou chuť i Vás mile překvapí jeho příprava. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
Na krém:
- 2 ks vejce
- 100 g kr. cukru
- 400 ml mléka
- 30 g kukuřičného škrobu
- vanilín
- 50 g másla
Na těsto:
- 80 g másla
- 150 ml vody
- špetka soli
- 3 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 3 ks vajec
Rozměr plechu – 30×40 cm
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si uvaříme krém. Vejce rozmícháme s cukrem a škrobem.
2) Do rozmíchané hmoty přidáme mléko, důkladně promícháme a přendáme nad plamen.
3) Uvaříme hustý pudink, složíme z plamene a ještě do horkého pudinku vmícháme máslo.
4) Přikryjeme folií a necháme vychladnout.
5) Na těsto si dáme máslo a vodu nad plamen, přidáme cukr, sůl, necháme rozpustit a až se směs začne vařit, přidáme mouku a za stálého míchání odpalujeme těsto.
6) Jednotné těsto složíme z plamene a necháme vychladnout. Do ještě teplého těsta vmícháme postupně vejce a dobře rozmícháme.
7) Natřeme plech vyložený pečícím papírem tenkou vrstvou. Pečeme cca 15 minut při 190 stupních.
8) Hotový plát natřeme krémem a zarolujeme. Zabalený v pečícím papíru necháme vychladnout 1 h v lednici.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na větrník jako roláda také s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete nepečený dort.