Domů RECEPTY Obrácený jablečník se šlehačkou: Velmi šťavnatý koláč s vůní skořice

Obrácený jablečník se šlehačkou: Velmi šťavnatý koláč s vůní skořice

V dnešním příspěvku si ukážeme úžasný recept na obrácený jablečník se šlehačkou. Jedná se o velmi šťavnatý koláč s vůní skořice, který si zamilujete jak Vy, tak i celá Vaše rodina. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak budeme postupovat.

Obrácený jablečník se šlehačkou
Zdroj: gatestesanatos.com

Co budeme potřebovat:

  • 5 vajec (rozdělené bílky a žloutky)
  • 10 lžic teplé vody do žloutkové směsi + 10 lžic teplé vody do sněhu
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g moučkový cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g polohrubé mouky
  • 500 g nastrouhaných jablek + citronová šťáva a mletá skořice do jablek
  • 1 bal. šlehačky v prášku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Jak budeme postupovat:

1) Žloutky, olej, moučkový cukr, vanilkový cukr a olej si vyšleháme do hladké hmoty. Postupně vyšleháme 10 lžic teplé vody. Nakonec vmícháme sypké přísady – mouku a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme sníh a také do sněhu postupně vyšleháme teplou vodu.

2) Připravíme si plech, který vyložíme alobalem. Alobal natřeme máslem a navrstvíme na něj nastrouhané jablka. Na jablka nalijeme těsto. Dáme do trouby a pečeme na 150 °C cca 30-35 min. Každá trouba peče jinak a proto je dobré koláček sledovat. Upečené necháme vychladnout a vyklopíme na desku, aby byly jablka navrchu – obrátíme.

3) Na jablka rozetřeme šlehačku a můžeme nastrouhat čokoládu nebo posypat skořicí.

Přejeme Vám dobrou chuť! 

Sdílejte tenhle fantastický recept na obrácený jablečník i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na vídeňský jablečný závin.

Zdroj receptu: gatestesanatos.com