Vylepšené bramboráky se šunkou a sýrem: Vyzkoušejte tento skvělý recept

Zkuste si připravit vylepšené bramboráky se šunkou a sýrem pro opravdový kulinářský zážitek. Tyto bramboráky nabízejí bohatou chuť a jsou ideální volbou, když máte chuť na něco opravdu hříšně dobrého. Recept je jednoduchý a výsledek je tak lahodný, že budete chtít tento pokrm zařadit do svého pravidelného jídelníčku.

Zdroj: facebook.com

Ingredience

  • 500 gramů brambor
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Plátky šunky
  • Plátky tvrdého sýra

Postup

1) Příprava brambor: Brambory důkladně oloupejte a očistěte. Nastrouhejte je na hrubém struhadle a namočte ve vodě na několik minut, aby se zbavily škrobu. Poté vodu slijte a brambory důkladně osušte, ideálně pomocí utěrky.

2) Smažení bramboráků: Rozpalte olivový olej na pánvi. Pokud máte speciální pánev na lívance s otvory, využijte ji pro rovnoměrné rozložení brambor. V opačném případě rozprostřete brambory přímo na pánvi a vytvarujte 4 malé bramboráky. Smažte z obou stran dozlatova.

3) Plnění bramboráků: Hotové bramboráky přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Na každý bramborák položte plátek sýra a šunky a zakryjte dalším bramborákem, aby vznikla sendvičová struktura.

4) Zapečení bramboráků: Zapékejte v předehřáté troubě na 180 stupňů C po dobu 10 minut, dokud sýr nerozteče.

5) Servírování: Bramboráky podávejte ihned, ideálně s lehkým zeleninovým salátem pro vyvážení bohatých chutí.

Mafiánské brambory: Toto schová do kapsy i tradiční francouzáky, celá rodina si chodila přidat

Závěr

Vylepšené bramboráky se šunkou a sýrem jsou skvělým řešením pro chutnou a sytou večeři. Tento recept je dokonalou volbou pro dny, kdy si chcete dopřát něco opravdu speciálního, a přitom nechcete trávit hodiny v kuchyni.