Neskutečně lahodná bramborová placka, kterou si zamilujete

Nabízíme vám recept na jednoduchý bramborový kastrol, který je ideální volbou pro každého, kdo si po náročném dni přeje rychlou a chutnou večeři bez zbytečného stání u plotny. Tento pokrm je plný vitamínů a minerálů, díky bramborám, a je výtečný díky kombinaci zeleniny, sýra a jednoduchého, ale lahodného těsta. Připravte si tento kastrol, který je dokonalý pro každou příležitost.

Zdroj: souspark.ru

Ingredience

  • 3 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 červené papriky
  • Špetka soli
  • Svazek zelené cibule
  • Svazek petržele
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g tvrdého sýra

Postup

1) Příprava zeleniny: Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nechte je namočené ve vodě asi 15 minut. Mezitím najemno nakrájejte cibuli a osmahněte ji na rostlinném oleji. Přidejte hrubě nastrouhanou mrkev a restujte, dokud zelenina nezměkne.

2) Příprava zapečené směsi: K smažené cibuli a mrkvi přidejte na proužky nakrájenou papriku, osolte a restujte do úplného změknutí. Brambory vymačkejte z vody a přidejte k zelenině. Promíchejte a přidejte najemno nakrájenou zelenou cibuli a petržel.

3) Příprava těsta: Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce s špetkou soli. Postupně přidávejte mléko. Prosejte do směsi mouku s práškem do pečiva a vytvořte hladké těsto.

4) Sestavení kastrolu: Těsto vlijte do zeleninové směsi s bramborami a důkladně promíchejte. Připravte plech s pečicím papírem a nalijte na něj směs. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C po dobu 25 minut.

5) Dokončení: Po uplynutí pečicí doby posypte pokrm hojně nastrouhaným sýrem a vraťte do trouby, dokud sýr nerozteče a nezíská zlatavou barvu.

Mafiánské brambory: Toto schová do kapsy i tradiční francouzáky, celá rodina si chodila přidat

Závěr

Tento bramborový kastrol je vynikající a sycený pokrm, který je snadný na přípravu a zároveň poskytuje všechny potřebné živiny. Je to skvělý způsob, jak si užít večeři s minimálním úsilím, a přesto s maximální chutí.