Jahody nakrájejte a položte na listové těsto: Skvělý dezert ze 4 ingrediencí

Připravte si fantastický dezert z pouhých čtyř ingrediencí, který zaujme svojí jednoduchostí a výbornou chutí. Jahodové šneky z listového těsta jsou rychlou a efektivní sladkostí, ideální pro nečekané návštěvy nebo jako rychlý dezert k odpolední kávě. Tento recept vás krok za krokem provede přípravou tohoto chutného dezertu.

Zdroj: YouTube/Dolciveloc89

Ingredience

  • 200 g jahod
  • 1 balíček listového těsta
  • Mléko (dle potřeby)
  • Cukr (dle chuti)

Postup

1) Příprava jahod: Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte je na čtvrtky. Papírovým ubrouskem jemně odstraňte přebytečnou vodu z jahod.

2) Příprava těsta: Vyválejte listové těsto na pravidelný čtverec. Na těsto rovnoměrně rozložte nakrájené jahody, pečlivě vedle sebe.

3) Skládání rolády: Těsto opatrně zatočte do rolády. Konec rolády potřete mlékem, aby lépe držel.

4) Krácení rolády: Jahodovou roládu nakrájejte na zhruba tři centimetry silné šneky.

5) Pečení: Šneky umístěte na plech vyložený pečicím papírem. Každý šnek zlehka potřete mlékem a posypte cukrem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25–30 minut, nebo dokud šneky nezpění a nezískají zlatavou barvu.

Oblíbené pudinkáče, které skvěle doplní odpolední kávu

Závěr

Tento recept na jahodové šneky je skvělým příkladem, jak s minimem ingrediencí můžete vytvořit lákavý a chutný dezert. Ideální pro jakoukoliv příležitost, tyto šneky zaručeně zpříjemní každé setkání u stolu.