Honí Vás mlsná a hledáte recept, který byste si mohli připravit k odpolední kávě? Vyzkoušejte tento vídeňský jablečný závin. Konečně fantasticky vláčné těsto na štrúdl, které se netrhá a chutná skvěle. Zapomeňte tedy na listové těsto a připravte tento závin své rodině a známým, určitě si ho zamilují tak jako Vy.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 125 g Hery
- 10 PL mléka
dále:
- strouhanka
- Asi 800 g nastrouhaných jablek
- Cukr a skořici podle chuti
- sekané ořechy
- rozinky
Jak budeme postupovat:
1) Na desku si nasypeme mouku, Heru nakrájíme na kousky a spojujeme s moukou za současného přidávání mléka. Vypracujeme vláčné těsto, které rozkrojíme na polovinu, vytvarujeme 2 bochníky, ty zvlhčíme vlažnou vodou, uložíme na talíř a přiklopíme nahřátým hrncem.
2) Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a zatím si očistíme, nastrouháme a případně lehce vytlačíme jablka. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na tenký plát, slabě posypeme strouhankou, rozložíme jablka, na ně cukr, skořici, rozinky, ořechy, stočíme a přeneseme na plech s pečícím papírem.
3) Stejně provedeme i druhou štrúdl. Před pečením a ještě jednou během pečení potřeme studenou vodou.
4) Pečeme na 180 – 200 °C asi 40 minut. Ještě horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na vídeňský jablečný závin i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný koláč s vanilkovým krémem.
Zdroj receptu: calorizator.ru