
Milujete Snickers? Pak si zamilujete i tyto luxusní Snickers dortíky, které přinášejí dokonalou kombinaci kakaového piškotu, bohatého arašídového karamelu, nadýchaného smetanového krému a jemné čokoládové polevy. Jsou ideální jako sladká tečka na oslavu nebo k odpolední kávě.
Připravte si je krok za krokem podle našeho fotonávodu a nechte se okouzlit chutí inspirovanou oblíbenou čokoládovou tyčinkou!
Snickers dortíky s arašídovým karamelem, kakaovým piškotem a smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Na arašídový karamel:
- 150 g cukr
- 60 g máslo
- 120 ml horká smetana ke šlehání (33 %)
- 100 g arašídy (pražené, nesolené)
- špetka sůl
Na kakaový korpus:
- 4 vejce
- špetka sůl
- 120 g cukr
- 90 g hladká mouka
- 30 g kakaový prášek (neslazený)
- 1 lžička prášek do pečiva
- 30 g rostlinný olej (slunečnicový nebo řepkový)
Na krém:
- 300 g smetanový sýr (např. Philadelphia)
- 200 ml smetana ke šlehání (33 %)
- 1 lžička vanilkový cukr
- 30 g moučkový cukr
Na čokoládovou polevu:
- 50 g čokoláda (hořká nebo mléčná podle chuti)
- 50 ml smetana ke šlehání (33 %)
Na zdobení:
- nadrobno nasekané arašídy
Jak budeme postupovat:
1. Arašídový karamel
Na pánvi zahřejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezíská zlatavou barvu, poté vložte máslo a pokračujte v míchání, dokud se nerozpustí.


Dále přilijte horkou smetanu a za stálého míchání vařte, dokud se směs nespojí.

Po uvaření odstavte z ohně, přidejte nasekané arašídy a špetku soli, a vše důkladně promíchejte.


Hotový arašídový karamel nechejte vychladnout a přendejte do cukrářského sáčku.

2. Kakaový korpus
V míse šlehejte vejce se špetkou soli a cukrem asi 5-7 do světlé a nadýchané pěny.


Do této pěny jemně prosejte hladkou mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva a jemně promíchejte.


Nakonec přilijte olej a lehce promíchejte, aby těsto zůstalo nadýchané.

3. Pečení
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, pěkně rozetřete a uhlaďte.

Pečte v troubě předehřáté 12-15 minut při 180 °C a po upečení nechte korpus vychladnout.

4. Tvarování
Z vychladlého korpusu vykrojte kolečka pomocí kulaté formičky nebo skleničky s ostrým okrajem.

Zbylé korpus rozmixujte v mixéru na jemný písek a přendejte do mísy.

5. Příprava krému
Smetanový sýr (např. Philadelphia) společně se smetanou ke šlehání (33 %), vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem vyšlehejte do hladkého, nadýchaného krému.


Hotový krém přeneste do cukrářského sáčku a připravte se na zdobení.

6. Sestavení dortíků
Na každé kolečko naneste pomocí cukrářského sáčku hrubší vrstvu krému ve tvaru jemných vlnek.

Do středu vlnek naneste kopeček arašídového karamelu a zakryjte ho kopečkem krému.


Na závěr každý dortík celý obalte v nadrobno rozmixovaném piškotovém korpusu, aby získal jemný, sametový vzhled.

7. Čokoládová poleva
Čokoládu rozpusťte ve smetaně ke šlehání na mírném ohni nebo ve vodní lázni.

Za stálého míchání vytvořte hladkou a lesklou polevu.

Čokoládovou polevu přendejte do cukrářského sáčku a ozdobte každý dortík podle vlastní fantazie a vkusu.

Na úplný závěr dortíky posypte nadrobno nasekanými arašídy a uložte do lednice alespoň na 2-3 hodiny, aby krém ztuhl a chutě se krásně propojily.

Podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!
VIDEO NÁVOD:
Přečtěte si také:
- Zelňačka s houbami – rychlá, poctivá a voňavá domácí polévka
- Křenová omáčka s uzenou krkovicí a domácím knedlíkem – tradiční česká klasika
- Pomerančové cukroví s marmeládou a čokoládou: Svěží vánoční klasika s citrusovým nádechem
- Obrácené řízky z trouby s cibulovým výpekem – šťavnatější než klasika z pánve
- Litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí – jednoduchý a neuvěřitelně vláčný dezert












































