
Milujete chuť Raffaello kuliček? Pak si zamilujete i tento luxusní Raffaello dezert ve skleničce! Kombinuje křupavé vanilkové oplatky, jemný vanilkový krém s mandlemi a nadýchanou kokosovou šlehačku. Každá lžička je plná sladkého potěšení.
Skvělý jako malý dárek pro návštěvu nebo pro chvíle, kdy se chcete rozmazlovat. A to vše bez pečení!
Nepečený Raffaello dezert ve skleničce s krémem, kokosem a mandlemi
Co budeme potřebovat:
Základ:
- vanilkové oplatky (podle chuti)
Na vanilkový krém:
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 250 ml mléka
- 150 ml slazeného kondenzovaného mléka
- 25 g loupaných mandlí (nasekaných)
- 5 kuliček Rafaello (rozmačkaných nebo rozdrobených)
Na kokosovou šlehačku:
- 150 ml smetany ke šlehání (min. 30 % tuku)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 25 g sušeného strouhaného kokosu
Ostatní:
- 150 g vanilkových krémových oplatků (drcených)
- trochu sušeného kokosu (na posypání)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava základu
Do nádobky mixéru vložte vanilkové oplatky a rozmixujte je na jemnou, sypkou směs připomínající písek.

2. Příprava vanilkového krému
V menším hrnci rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou mléka, aby nevznikly hrudky.
Dále přilijte zbytek mléka a dobře promíchejte, pak přidejte slazené kondenzované mléko a dejte směs na střední oheň.


Za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezhoustne.


Nakonec přidejte nasekané loupané mandle a rozdrobené Rafaello kuličky.

Promíchejte, stáhněte z ohně, nechejte mírně vychladnout.

3. Příprava kokosové šlehačky
Do mísy nalijte vychlazenou smetanu ke šlehání, přidejte cukr a vanilkový extrakt.
Šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké špičky.

Poté vmíchejte sušený kokos a vyšlehejte směs do pevné, nadýchané konzistence. Hotovou šlehačku přendejte do zdobícího sáčku.


4. Vrstvení dezertu do skleniček
Na dno každé skleničky nasypte vrstvu rozdrcených vanilkových oplatků a jemně přitlačte.

Přidejte vrstvu teplého vanilkového krému s mandlemi.


Následně rovnoměrně naneste vrstvu kokosové šlehačky.

Pokračujte dle velikosti skleniček – zakončete šlehačkou.
Povrch posypte jemnou vrstvou sušeného kokosu a ozdobte kuličkami Rafaella.


5. Uložení a podávání
Dezerty dejte do lednice alespoň na 2-3 hodiny, aby dobře ztuhly a chutě se propojily. V lednici vydrží až 3 dny.

💡 Tip na vylepšení:
- Chcete-li více kontrastu, můžete přidat do jedné vrstvy pár kapek bílého rumu nebo mandlového aroma. Dezert tak získá ještě výraznější chuť.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!
VIDEO NÁVOD:
Přečtěte si také:
- Jak vařit květák bez nepříjemného zápachu – stačí vám běžné suroviny
- Bůčková roláda s bylinkami, dušené hlávkové zelí a domácí bramborové knedlíky
- Kávový krém do vánočního cukroví: Stabilní a lahodný recept s intenzivní kávovou chutí
- Vepřové kostky s žampionovou omáčkou a tymiánem, podávané s rýží
- Jak vyčistit dřevěná prkénka přírodními prostředky: ocet, citron, sůl a jedlá soda















































