Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem jsou dokonalou kombinací jemného masa, bohaté smetanové chuti a lahodné vůně žampionů a česneku.
Skvělý tip na každodenní oběd nebo slavnostní večeři, kterou připravíte během chvilky – s minimem surovin a maximem požitku!

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 300 g kuřecí prsa
- sůl (podle chuti)
- černý mletý pepř (podle chuti)
Ostatni:
- olej + máslo (na smažení)
Na omáčku:
- 250 g žampiony
- 150 ml smetana ke šlehání (obsah tuku 30-33 %)
- 50 ml vody
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželka (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava kuřecího masa:
Kuřecí prsa překrojte na polovinu, z obou stran je osolte a posypejte černým mletým pepřem.

2. Smažení kuřecího masa:
Rozehřejte pánev s olejem a kouskem másla. Poté do ní vložte kuřecí prsa a smažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova.


Po smažení přendejte kuřecí prsa na talíř.

3. Příprava žampionů a omáčky:
Do stejné pánve vložte nakrájené žampiony na půlměsíce. Pak k nim přidejte kostku másla a smažte na mírném ohni dozlatohněda.


Dále přilijte smetanu ke šlehání (30-33 % tuku) a vodu. Dobře promíchejte, dochuťte solí podle chuti a pokračujte ve vaření.


4. Dokončení:
Vraťte smažená kuřecí prsa zpět do pánve k omáčce a nechejte je několik minut povařit, aby se propojily chutě.

5. Závěrečné dochucení:
Na závěr do pánve přidejte nakrájený česnek a čerstvě nasekanou petrželku. Promíchejte a vařte na mírném ohni do doby, než omáčka jemně zhoustne.



6. Servírování:
Podávejte s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým pečivem. Skvěle chutná i s těstovinami.


Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
VIDEO NÁVOD: