Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem jsou dokonalou kombinací jemného masa, bohaté smetanové chuti a lahodné vůně žampionů a česneku.

Skvělý tip na každodenní oběd nebo slavnostní večeři, kterou připravíte během chvilky – s minimem surovin a maximem požitku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 300 g kuřecí prsa
  • sůl (podle chuti)
  • černý mletý pepř (podle chuti)

Ostatni:

  • olej + máslo (na smažení)

Na omáčku:

  • 250 g žampiony
  • 150 ml smetana ke šlehání (obsah tuku 30-33 %)
  • 50 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka (podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava kuřecího masa:

Kuřecí prsa překrojte na polovinu, z obou stran je osolte a posypejte černým mletým pepřem.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

2. Smažení kuřecího masa:

Rozehřejte pánev s olejem a kouskem másla. Poté do ní vložte kuřecí prsa a smažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

Po smažení přendejte kuřecí prsa na talíř.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

3. Příprava žampionů a omáčky:

Do stejné pánve vložte nakrájené žampiony na půlměsíce. Pak k nim přidejte kostku másla a smažte na mírném ohni dozlatohněda.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

Dále přilijte smetanu ke šlehání (30-33 % tuku) a vodu. Dobře promíchejte, dochuťte solí podle chuti a pokračujte ve vaření.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

4. Dokončení:

Vraťte smažená kuřecí prsa zpět do pánve k omáčce a nechejte je několik minut povařit, aby se propojily chutě.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

5. Závěrečné dochucení:

Na závěr do pánve přidejte nakrájený česnek a čerstvě nasekanou petrželku. Promíchejte a vařte na mírném ohni do doby, než omáčka jemně zhoustne.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

6. Servírování:

Podávejte s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým pečivem. Skvěle chutná i s těstovinami.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem
Zdroj: KAZAN

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

VIDEO NÁVOD: