Toto jednoduché a chutné jídlo je skvělou volbou, pokud hledáte rychlou večeři s originální barvou a jemně nasládlou chutí z červené řepy. Kombinace česneku, pomazánkového másla a červené řepy vytváří lahodnou krémovou omáčku, kterou ještě doladí křupavé piniové oříšky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Těstoviny s krémovou omáčkou z červené řepy
Co budeme potřebovat:
- Těstoviny (já jsem použila 160 g neuvařených tortiglioni)
- 1 větší červenou řepu
- 1–2 stroužky česneku
- 1 PL olivového oleje
- 1 malé balení pomazánkového másla
- Sůl a pepř
- Piniové oříšky a čerstvá petrželka (na ozdobu)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těstovin a červené řepy:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte. Červenou řepu uvařte doměkka (čas závisí na její velikosti). Z vody, ve které se vařila řepa, si odeberte dvě naběračky (naředí omáčku na požadovanou konzistenci).
2. Příprava omáčky:
Uvařenou červenou řepu nakrájejte na větší kousky. V mixéru rozmixujte řepu spolu s česnekem, olivovým olejem a jednou naběračkou vody z řepy dohladka. Rozmixovanou směs poté přelijte na rozpálenou pánev.

3. Dokončení omáčky:
Přidejte k řepné směsi malé balení pomazánkového másla a druhou naběračku vody z řepy. Důkladně promíchejte, aby se máslo rozpustilo a omáčka se krásně spojila. Ochuťte solí a pepřem.

4. Spojení s těstovinami a servírování:
Uvařené tortiglioni přimíchejte k hotové omáčce. Promíchejte a ihned podávejte. Na závěr porce posypte piniovými oříšky a čerstvou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.