Křehké jablečné rohlíčky se skořicí jsou dokonalou pochoutkou pro všechny milovníky jablečných dezertů. Tato jemná a voňavá sladkost spojuje křehké těsto s lahodnou jablečnou náplní, která je obohacena o hřejivou skořici. Jsou ideální na podzimní nebo zimní chvíle, kdy se chcete zahřát nejen u stolu, ale i u srdce.
S tímto receptem si připravíte křehké, zlatavé rohlíčky, které se budou rozplývat na jazyku a navodí příjemnou atmosféru domova. Ať už je podáváte k odpolednímu čaji, nebo jako sladkou tečku po rodinné večeři, zaručeně si získají vaše srdce i chuťové buňky.

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte mini křehké bábovky z ovesných vloček, jablíček a ořechu s vůní vanilky – zamilujete si je ihned!
Křehké jablečné rohlíčky se skořicí
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 4-5 jablek
- 1 lžíce másla
- 1-2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 žloutek + 1 lžíce mléka
Těsto:
- 130 ml vody
- 80 ml slunečnicový rostlinný olej
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 270-300 g univerzální mouky
Na zdobeni a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Příprava náplně: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Rozehřejte pánev s trochou másla, přidejte jablka a přisypejte cukr – promíchejte a na mírném ohni je 3-4 minuty vařte. Dále jablka ochuťte mletou skořicí, pak uvařenou náplň přendejte do mísy a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.


2. Příprava těsta: Do mísy nalijte vodu, přilijte olej, osolte a přisypejte cukr – míchejte, dokud se nerozpustí. Dále do mísy nasypejte prosátou univerzální mouku a vypracujte těsto. Přikryjte mísu kuchyňskou utěrkou a nechejte 5 minut odpočívat.

3. Po 5 minutách přendejte těsto na pracovní plochu a rozdělte ho na 20 stejných dílů, poté je položte na talíř a přikryjte fólií.

4. Následně z těsta vyválejte oválný plát tak, aby byl průhledný a na okraj plátu naneste 2 lžičky jablečné náplně, přehněte boky a srolujte do tvaru rohlíčku. Takto postupujte se všemi kuličkami těsta.


5. Rohlíčky rozložte na plech vyložený pergamenem a potřete je žloutkem smíchaným s mlékem, aby po upečení krásně zezlátly.

6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava a po upečení je nechejte chvíli vychladnout.

7. Na závěr po upečení rohlíčky posypejte prosátým moučkovým cukrem a podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Křehké ořechové potěšení – těsto na koláčky ze zakysané smetany s jablečnou náplní.