Hajzlíci – zužitujte zbytky surovin z přípravy trojobalu a vytvořit lahodné placičky

“Hajzlíci” jsou skvělým způsobem, jak chutně využít přebytky z kuchyně. Tento recept vám umožní zužitkovat zbytky surovin z přípravy trojobalu a vytvořit lahodné placičky. Jsou rychlé na přípravu a ideální jako svačina nebo lehká večeře.

Zdroj: Marie Terezie

Ingredience

  • Zbytky vajec, hladké mouky a strouhanky z trojobalu
  • 1-2 vejce (podle potřeby)
  • Trochu mléka (podle potřeby)
  • Sůl
  • Pepř
  • Nadrobno nakrájený šunkový salám

Postup

1) Příprava směsi: Smíchejte zbytky vajec, hladké mouky a strouhanky. Podle potřeby přidejte vejce a trochu mléka, aby vznikla hustá směs. Osolte a opepřete dle chuti. Přidejte nadrobno nakrájený šunkový salám.

2) Tvarování placiček: Pomocí lžíce tvarujte z připravené směsi malé placičky.

3) Smažení: Na pánvi rozehřejte olej. Placičky smažte z obou stran do zlatova.

4) Podávání: Hotové placičky nechte okapat na papírové utěrce a podávejte teplé.

Závěr

“Hajzlíci” jsou jednoduchým a chutným způsobem, jak využít přebytky z kuchyně. Tento recept je rychlý na přípravu a přináší skvělou možnost, jak zužitkovat suroviny, které by jinak přišly nazmar. Placičky jsou skvělé jako svačina, lehká večeře nebo příloha.