Jaká kamna vybrat do moderního interiéru?

Vybíráte kamna do interiéru? Skvělou volbou jsou peletková kamna. Oceníte u nich nejen moderní design, ale také snadnou obsluhu nebo automatické přikládání. Přečtěte si, jaké jsou jejich výhody a proč se vyplatí je pořídit.

Funkční a také stylová

Kamna na peletky mají moderní design, a tak skvěle zapadnou do každého interiéru. V nabídce české firmy OPOP najdete kamna ve dvou základních provedeních – v barvě pískovce a serpentinu. Kromě toho si můžete vybrat také čtyři další modifikace kamenů. 

Moderní design doplňuje také prosklená část peletových kamen, která zůstane čistá i při častém používání. A to díky speciálnímu systému ofuku. Vy si tak můžete užívat ničím nerušený pohled do plápolajícího plamene a u kamen relaxovat. 

Zdvojená dvířka vám navíc zajistí větší bezpečnost. Litinová oddělují spalovací komoru od okolí a prosklená zase doplní celkový design.

Máte menší byt? Bez problému. Kamna mají sníženou hloubku – a tak vám nebudou při pohybu v místnosti zbytečně zavazet. 

Přikládat stačí i jednou za tři dny

Nechcete ztrácet čas přikládáním? Do peletových kamen stačí přikládat jednou za tři dny. Mají totiž zásobník na 35 kg. Jsou proto ideální volbou, pokud hledáte doplňkový zdroj vytápění a chcete ušetřit čas při pravidelném doplňování a chystání paliva. Kamna jsou navíc vhodná do všech typů staveb. Snadno je taky můžete připojit na systém centrálního vzduchu – například u nízkoenergetického domu. 

Snadno zapálíte, snadno vyčistíte

Kromě přikládání se nemusíte starat ani o zapalování. To totiž kamna umí automaticky. Bez obav můžete také pelety v hořáku nechat vyhasnout. Perfektně se tak hodí do domu i na víkendovou chatu. 

Na dotykovém displeji snadno nastavíte denní a týdenní program vytápění. Díky dálkovému ovládání navíc můžete vše navolit také pohodlně například z gauče. 

U kamen na pelety od české firmy OPOP oceníte také jejich snadnou údržbu. Jednoduše můžete vyndat nádobu na popel a vše sami bez problému vyčistit. Kamna jsou navíc vybavená systémem automatického čištění hořákové misky, a to během samotného provozu. 

Ekonomicky i ekologicky

Chcete využít energii paliva naplno? I tady obstojí kamna LP6 na jedničku. Mají totiž účinnost až 87,3 %. Díky rychlému ohřevu vzduchu a modulaci výkonu ušetříte na spotřebě pelet a také celkových nákladech na vytápění. Kamna navíc dokážou regulovat svou teplotu a spotřebu zcela automaticky.

Přemýšlíte, jaká krbová kamna na pelety vybrat, aby splňovala podmínky ekodesignu? Nebojte se. Kamna od OPOP spadají do 5. emisní třídy a navíc na ně můžete využít i dotace až 45 tisíc Kč. Na jejich pořízení tak můžete výrazně ušetřit. 

Co byste o kamnech na pelety od OPOP měli ještě vědět? Spalovací komora i rošt hořáku jsou vyrobené z kvalitní oceli. Ta zajistí, že vám budou kamna sloužit pěkně dlouho. 

Hledáte kamna na pelety, která jsou nejen funkční, ale také stylová? Pak jsou kamna LP6  od OPOP jednoznačnou volbou.