Paprikáš je tradiční pokrm střední Evropy, který si získal srdce mnoha gurmánů pro svou výraznou chuť a jednoduchost přípravy. Dnes vám představím osvědčený recept na paprikáš z vepřového masa, který se pyšní bohatým aroma a šťavnatou konzistencí. Tento klasický recept kombinuje kvalitní vepřové maso, aromatičtější koření a pomalé dušení, což zaručuje výsledek, jež rozplývá na jazyku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřový paprikáš
Co budeme potřebovat:
- vepřové stehno nebo plecko
- smetana na vaření nebo šlehání
- voda
- 1 cibule
- hladká mouka
- sůl
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Na začátku umyjeme vepřové maso a nakrájíme na menší kostky. Vložíme do mísy.
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a vložíme do samostatné mísy.
3. V hrnci zahřejeme olej. Do rozpáleného oleje v hrnci přidáme cibuli. Snižujeme teplotu a cibuli smažíme na mírném ohni do zlatova.
4. Když je cibule dostatečně osmažená, přidáme maso. Teplotu mírně zvýšíme a obsah promícháme.
5. Maso osolíme a zamícháme.
6. Po chvíli přidáme černý pepř a promícháme.
7. Když se nám maso zatáhne, přidáme mletou papriku. Zamícháme a necháme smažit maximálně minutu.
8. Takto osmažené maso podlijeme vodou. Přivedeme k varu.
9. Po zhoustnutí snížíme teplotu, přikryjeme a na mírném ohni dusíme, dokud nebude maso měkké.
10. Když je maso dostatečně měkké, přidáme smetanu.
11. V sklenici smícháme mouku s vodou. Směs pomalu přiléváme do hrnce a mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Směs dobře promícháme.
12. Na mírném ohni vaříme ještě 10-15 minut.
13. Hotový paprikáš můžeme servírovat například s haluškami.
Hotovo! Dobrou chuť!