Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší

Připravte si pečenou aromatickou vepřovou panenku na tymiánu, podávanou se zeleninou a jemnou bramborovou kaší. Tento chutný a elegantní pokrm kombinuje jemnost vepřového masa s bylinkovým nádechem tymiánu a bohatou paletou pečené zeleniny. Objevte, jak jednoduché a přitom ohromující může být vaření s kvalitními surovinami.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší

Co budeme potřebovat:
  • 2 ks vepřové panenky
  • 5 g soli
  • 2 g černý mletý pepř
  • 20 ml rostlinný olej – na smažení
  • 7 g sušené větvičky tymiánu
  • 10 g česneku
  • 50 g máslo

Zeleninová směs:

  • 20 ml rostlinný olej – na smažení
  • 2 červené cibule
  • 2 červené sladké papriky
  • 2 červené chilli papričky
  • 5 g soli
  • 3 g černý mletý pepř
  • 10 g cukru
  • 15 ml balzamiková omáčka
  • 7 g čerstvá bazalka

Příloha:

  • 600 g brambory + 800 ml vody
  • 40 g měkké máslo
  • 4 g soli
  • 2 g černý mletý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové panenky nakrájejte na kousky/řezy, které posypejte solí a černým mletým pepřem.

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

2. Do pánve s rozehřátým olejem položte vepřové kousky/řezy, které smažte na mírném ohni 10 minut z každé strany dozlatohněda.

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

3. Následně do pánve vložte sušené větvičky tymiánu, dochuťte prolisovaným česnekem a přidejte kostku másla. Pokračujte ve smažení ještě 15 minut na mírném ohni.

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
Pečené aromatické kousky vepřové panenky podávané na červené zelenině s bramborovou kaši
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

4. Zeleninová směs: Do jiné pánve s rozehřátým máslem vsypejte jemně nakrájenou červenou cibuli, promíchejte a smažte na mírném ohni. Dále do pánve přidejte nakrájené červené sladké papriky a červené chilli papričky. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, cukrem, balzamikovou omáčkou a na závěr vsypejte nasekanou čerstvou bazalku – dobře promíchejte.

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

5. Příloha: Do hrnce vložte nakrájené brambory na kostky, které zalijte vodou a vařte na mírném ohni cca 25 minut do změknutí. Po uvaření je přendejte do mísy a přidejte k nim měkké máslo. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a rozmačkejte na bramborovou kaši.

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

Pečené aromatické kousky vepřové panenky podávejte na červené zelenině s bramborovou kaší a hlavně s láskou a skvělou chutí.

Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish
PPečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Zdroj: Cookrate – Meat Delish

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: