Připravte se na skvělou večeři s naším receptem na těstoviny s hovězím mletým masem v rajčatové omáčce à la bolognese! Tato jednoduchá a rychlá variace oblíbeného italského jídla udělá radost celé rodině. Pojďme se podívat, jak na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny s hovězím mletým masem v rajčatové omáčce à la bolognese
Co budeme potřebovat:
- 250 těstoviny
- 450 hovězí mleté maso
- 200 ml rajčata z konzervy
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 sladká červená paprika
- 2 tyčinky celeru
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou mrkev – míchejte a smažte na mírném ohni do průhledna. Pak přidejte prolisovaný česnek a smažte 30 sekund. Dále vmíchejte nadrobno nakrájenou mrkev, sladkou červenou papriku a tyčinky celeru.
2. Následně přidejte do pánve hovězí mleté maso a smažte do hnědasta. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a italskými bylinky. Dále vlijte rajčata z konzervy, poté vmíchejte uvařené těstoviny al dente a dochuťte čerstvě nasekanou petrželkou – pořádně a dobře promíchejte a ještě trochu povařte.
A máte hotovo! Těstoviny s hovězím mletým masem v rajčatové omáčce à la bolognese – Snadné a rychlé!
3. Těstoviny s hovězím mletým masem v rajčatové omáčce s lahodnou zeleninou podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!