Rychlý a chutný borůvkový koláč s tvarohem

Tento jednoduchý recept na borůvkový koláč s tvarohem je perfektní volbou pro každého, kdo miluje kombinaci křehkého těsta a svěžího ovocného krému. Rychlá příprava a vynikající chuť tohoto koláče vás okamžitě zaujmou!

Zdroj: Марина Super Food

Ingredience:

Na těsto:

  • 170 g másla
  • 80 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 330 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Na náplň:

  • 360–400 g měkkého tvarohu
  • 100 g cukru
  • 2 ks vejce
  • 200 g borůvek
  • 1,5 lžíce škrobu

Postup:

1) Příprava těsta: Utřete nebo ušlehejte změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Zašlehejte vejce. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, přisypejte do máslové směsi a vypracujte hladké těsto.

2) Příprava formy a těsta: Formu o rozměrech 23×23 cm vyložte pečicím papírem a vymažte boky olejem. Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a mírně ho upěchujte.

3) Příprava náplně: V míse smíchejte tvaroh, cukr a vejce do hladka. Nalijte tuto směs na těsto. Borůvky promíchejte se škrobem a rovnoměrně je rozprostřete na tvarohovou náplň.

4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C, dokud koláč není zlatý a pevný.

Závěr:

Po upečení nechte koláč chvíli vychladnout, poté ho můžete podávat. Tento borůvkový koláč s tvarohem je výborný jak teplý, tak i studený. Můžete ho podávat samotný nebo s kopečkem zmrzliny pro extra rozkoš.