Obří jahodové knedlíky se strouhaným tvarohem

Připravte si obří jahodové knedlíky se strouhaným tvarohem – tradiční dezert, který je jednoduchý na přípravu a potěší každého milovníka sladkostí. Kombinace jemného těsta, sladkých jahod a strouhaného tvarohu vytváří lahodný pokrm, který je ideální pro jakoukoliv příležitost.

Zdroj: Denisa Dombi

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru
  • 7 g sušeného droždí
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 230 ml vlažného mléka
  • Mražené jahody (nebo čerstvé), posypané lžičkou mletého cukru

Postup

1) Příprava těsta: Všechny ingredience (mouka, cukr, droždí, sůl, vejce, olej a mléko) vložte do mísy a vypracujte hladké těsto (ideálně v kuchyňském robotu). Nechte těsto kynout 20 minut.

2) Plnění: Těsto rozdělte na 6 dílů a naplňte je jahodami. Nechte knedlíky kynout dalších 20 minut.

3) Vaření: Připravte velký hrnec s napařovákem a naplňte ho vodou až po vrch napařováku. Přikryjte čistou utěrkou a na ni položte knedlíky, dostatečně vzdálené od sebe, aby mohly kynout.

4) Napařování: Vařte v páře 20 minut, poté knedlíky uprostřed roztrhněte vidličkami a přendejte na talíře.

5) Servírování: Potřete knedlíky máslem a posypte strouhaným tvarohem, cukrem a dalším máslem dle chuti.

Závěr

Obří jahodové knedlíky se strouhaným tvarohem jsou skvělým sladkým pokrmem, který kombinuje jemné těsto, sladké jahody a chutný tvaroh. Tento dezert je ideální pro rodinné oslavy nebo jako sladká pochoutka ke kávě.