Vyzkoušejte v zahradě neviditelný obrubník, který zařídí dokonalé zahradní cestičky

Chcete ve své zahradě elegantně oddělit cestičky, záhony nebo trávník? Neviditelný obrubník je praktické řešení, které pomůže udržet přesné rozdělení bez narušení estetiky zahrady. Tento typ obrubníku je ideální pro vytvoření hladkých, krásně zvlněných linii, které plynule integrují různé části zahrady do jednoho celku.

Zdroj: franciscahoenselaar.nl

Co je neviditelný obrubník?

Neviditelný obrubník je diskrétní prvek zahradní architektury, který slouží k oddělení různých částí zahrady, jako jsou trávníky, cestičky nebo záhony. Jeho hlavní výhodou je, že není vidět, nevytváří žádné zbytečné bariéry a harmonicky zapadá do krajiny.

Jaké jsou výhody neviditelného obrubníku?

  1. Estetika: Obrubník je prakticky neviditelný, což umožňuje plynulý přechod mezi různými částmi zahrady.
  2. Flexibilita: Díky možnosti tvarování může obrubník přizpůsobit jakémukoli tvaru záhonu nebo cestičky.
  3. Jednoduchá instalace: Neviditelný obrubník je obvykle vyroben z ohebného materiálu, což usnadňuje jeho instalaci v různých konfiguracích.
Zdroj: medium.com

Materiály a typy neviditelného obrubníku

Neviditelné obrubníky mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně plastu, kovu a gumy. Každý materiál má své specifické vlastnosti a vhodnost pro různé typy zahradních aplikací. Některé obrubníky mohou být dokonce vybaveny rozvodem zavlažovacích hadic, což přidává další praktický rozměr jejich použití.

Jen 1 lžíce pod každou rostlinu a budete mít obří úrodu jahod: Skvělé domácí hnojivo

Instalace neviditelného obrubníku

Instalace neviditelného obrubníku obvykle zahrnuje několik kroků, včetně přípravy půdy, ukládání obrubníku a jeho zajištění v zemi. Podle typu obrubníku může být potřeba materiál zatlouct do půdy, spojit jednotlivé části dohromady nebo dokonce podkopat kraje pro instalaci ohebné lišty.

Závěr

Neviditelný obrubník je účinné řešení pro každého, kdo hledá diskrétní způsob, jak definovat prostor v zahradě bez narušení jejího přirozeného vzhledu. Jeho instalace může být náročnější, ale výsledky stojí za to, protože vytváří čisté a elegantní linie, které jsou prakticky neviditelné a přitom funkční.