Piškotové řezy s chutným krémem a jablky

Piškotové řezy s chutným krémem a jablky jsou dokonalým dezertem, který kombinuje jemnost piškotu, bohatost krému a svěží chuť jablíček. Tento lákavý pokrm je ideální pro odpolední čaj, jako sladký závěr rodinné večeře nebo jen pro radost z pečení. Následující postup krok za krokem vás provede vytvořením tohoto lahodného a esteticky přitažlivého dezertu, který si zamiluje každý.

Zdroj: Obżarciuch

Ingredience

Na korpus:

  • 5 vaječných bílků a žloutků
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 kyselá jablka
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce citronového želé

Na krém:

  • 600 ml mléka
  • 2 balení smetanového pudinku
  • 3 lžíce cukru
  • 200 g másla

Na doplnění:

  • 200 g cukrářských piškotů
  • 80 g mléčné čokolády

Postup

1) Příprava korpusu: Vejce oddělte a z bílků vyšlehejte sníh, postupně přidávejte cukr. Zašlehejte žloutky a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejte do formy a pečte na 170 °C asi 20-25 minut.

2) Příprava náplně: Jablka oloupejte, nakrájejte, zalijte vodou a vařte do rozpadu. Přidejte citronové želé a nechte vychladnout.

3) Příprava krému: Pudink rozmíchejte v části mléka, zbytek vařte s cukrem. Smíchejte a vařte do zhoustnutí. Po vychladnutí zašlehejte máslo a smíchejte s pudinkem.

4) Sestavení a dokončení: Na korpus nanesete jablečnou hmotu, pokryjte piškoty, potřete krémem a posypte nastrouhanou čokoládou. Nechte ztuhnout v lednici, poté nakrájejte na porce.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Piškotové řezy s chutným krémem a jablky jsou vynikající volbou pro každého, kdo hledá dokonalou kombinaci chutí a textur. Tento dezert je důkazem, že i jednoduché ingredience mohou vytvořit opravdu úchvatný výsledek. Dopřejte si a svým blízkým tuto sladkou pochoutku a užijte si společné chvíle plné radosti a spokojenosti.