Velmi chutné vaflové řezy s jahodami a smetanovým krémem

Vaflové řezy s jahodami a smetanovým krémem jsou výborným letním dezertem, který přináší osvěžení během teplých dnů. Kombinace křupavých vaflí, lehkého smetanovo-jogurtového krému, čerstvých jahod a želatiny vytváří nejen nádherně barevný, ale i chutně vyvážený pokrm. Tento dezert je ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako sladké překvapení pro návštěvy. Postupujte podle následujícího receptu a připravte si tento jedinečný dezert, který bude hitem každého stolu.

Zdroj: Obżarciuch

Ingredience

  • 12 ks vaflí
  • 650 ml smetany ke šlehání
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 6 lžiček bezbarvé želatiny v prášku
  • 700 ml + 1/3 sklenice horké vody
  • 3 balení jahodové želatiny (např. Galaretka)
  • 700 g jahod

Postup

1) Příprava základu: Jahody omyjte, nakrájejte na menší kusy. Formu o rozměrech 25×36 cm vyložte pečicím papírem a na dno naskládejte vafle, případně je ořízněte, aby pokryly celé dno.

2) Příprava krému: Smetanu nalijte do šlehací mísy, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte tuhou šlehačku. Do šlehačky zašlehejte řecký jogurt.

3) Zahuštění krému želatinou: Bezbarvou želatinu nasypejte do misky, přilijte 1/3 sklenice vroucí vody, promíchejte a nechte nabobtnat. Poté ji zašlehejte do směsi šlehačky a jogurtu a nalijte na vrstvu vaflí. Na krém rovnoměrně rozložte nakrájené jahody.

4) Příprava želatinové vrstvy: Jahodovou želatinu rozpusťte ve 700 ml vroucí vody. Nalijte připravenou želatinu na vrstvu jahod a vložte dezert do lednice, aby ztuhl, nejlépe přes noc.

5) Podávání: Dezert nakrájejte na porce a podávejte. Ideálně chlazený, což zvýrazní jeho osvěžující chuť a texturu.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Vaflové řezy s jahodami a smetanovým krémem jsou nejen vizuálně atraktivním, ale především nesmírně chutným dezertem, který zaujme na první pohled i kousnutí. Příprava tohoto dezertu je jednoduchá a výsledek stojí za trochu té námahy. Tento recept je dokonalým způsobem, jak využít sezónní ovoce a připravit něco speciálního pro své blízké.