Medové řezy s oříšky a chutným mandlovým krémem

Medové řezy s oříšky jsou tradiční a neodolatelný dezert, který obohacuje rodinná setkání a slavnostní chvíle. Tento recept, předávaný z generace na generaci, kombinuje sladkost medu, bohatost ořechů a jemnost mandlového krému do dokonalé harmonie chutí. Tento dezert je ideální pro ty, kteří hledají něco speciálního na oslavu nebo jako pohoštění pro milované osoby. Připravte si tyto medové řezy podle níže uvedeného návodu a dopřejte si kousek sladkého štěstí.

Zdroj: insta/ klarka.moravcova

Ingredience

Na těsto:

  • 520 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 60 g medu
  • 200 g másla nebo Hery
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice

Na oříškovou vrstvu:

  • 140 g vlašských ořechů a mandlí
  • 40 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 20 g medu

Na krém:

  • 1 balení mandlového pudinku
  • 350 ml mléka
  • Asi 3 lžíce cukru
  • 200 g másla

Postup

1) Příprava těsta: Z mouky, cukru, vajíček, medu, másla, mléka, jedlé sody a skořice vypracujte těsto. Nechte odležet v lednici alespoň 3 hodiny.

2) Příprava ořechů: Mandle spařte, oloupejte a spolu s vlašskými ořechy nasekejte nahrubo. Připravte si směs ořechů zahřátím másla, cukru a medu, přidejte ořechy.

3) Pečení plátů: Těsto rozdělte na dvě části. První část vyválejte, upečte na 175°C asi 15 minut. Na druhou část rozetřete teplou ořechovou směs a upečte.

4) Příprava krému: Mandlový pudink uvařte podle návodu, nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte a postupně přidávejte pudink, dokud nezískáte hladký krém.

5) Sestavení a dokončení: Na jeden zchladlý plát naneste krém, přiklopte ořechovým plátem. Nechte v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Medové řezy s oříšky jsou dokonalou ukázkou bohaté chuti a lákavého vzhledu. Tento dezert je nejenom chutný, ale také vizuálně atraktivní, což ho činí ideálním pro speciální příležitosti nebo jako luxusní odpolední pohoštění. Vychutnejte si každý kousnutí tohoto bohatého, medového dezertu a nechte se unést jeho jedinečnou chutí.