Minutové koblihy ze zakysané smetany: Žádné kynutí a těsto jemné

Milovníci koblih, pozor! Přináším vám recept na minutové koblihy ze zakysané smetany, které si zamilujete pro jejich jednoduchost a rychlost přípravy. Tyto koblihy jsou ideální na rychlou svačinu, ke kávě, nebo když máte návštěvu a chcete ji překvapit něčím sladkým. Co je na nich nejlepší? Nemusíte čekat na kynutí těsta!

Zdroj: receptneked.hu

Co budeme potřebovat:

  • 1 vajíčko
  • 2 dl zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce rumu (volitelné)
  • 25 dkg hladké mouky (případně přidejte dle potřeby)
  • Ke smažení: 0,5 litru oleje
  • Pro posypání/plnění: skořicový moučkový cukr nebo džem

Postup:

1) Příprava těsta: Vejce smíchejte s moučkovým cukrem, přidejte zakysanou smetanu, rum a prášek do pečiva. Postupně zapracujte hladkou mouku, až dostanete těsto, které se nelepí na ruce. Případně přidejte mouku dle potřeby.

2) Tvarování koblih: Těsto rozválejte na výšku přibližně 1/2 cm. Vykrájejte tvar koblih – můžete udělat dírku uprostřed, nebo tvarovat menší kuličky či větší koblihy bez díry.

3) Smažení: Smažte koblihy v dostatečném množství oleje dozlatova. Olej by měl být dostatečně horký, aby koblihy rychle získaly zlatavou barvu a byly křupavé.

4) Dokončení: Hotové koblihy vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Poté je můžete posypat směsí skořicového a moučkového cukru, nebo naplnit oblíbeným džemem.

Velmi chutný koláč s tvarohem a želé – recept z hrníčku: Lepší piškot neznám, vždy výborná

Závěr

Tyto minutové koblihy ze zakysané smetany jsou skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na domácím pečivu bez dlouhého čekání. Díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy se stanou vaším oblíbeným receptem, kdykoliv dostanete chuť na něco sladkého. Užijte si každé sousto těchto lahodných koblih!