Domácí koprová pomazánka

Koprová pomazánka je výborná volba pro každého, kdo miluje čerstvé bylinky a chutné, snadno připravitelné pochoutky. Tato pomazánka je ideální na ranní opečený chléb, jako dip k zelenině nebo jako základ pro chutné sendviče. Díky kombinaci pomazánkového másla, mazacího sýra, česneku, kopr a majonézy získáte krémovou a bohatou chuť, která osloví každého.

Zdroj: Michaela Jánová

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení pomazánkového másla (cca 150 g)
  • 1 balení mazacího sýra (cca 150 g)
  • Čerstvý kopr (podle chuti, ale nešetřete, kopru by mělo být dost)
  • 2-3 stroužky česneku (dle chuti)
  • 1-2 lžíce majonézy (pro extra krémovost)
  • Sůl a pepř (podle chuti)

Postup:

1) Příprava kopr: Čerstvý kopr opláchněte a nasekejte na jemno. Množství kopr adaptujte podle vaší chuti; koprová pomazánka by měla mít výraznou koprovou chuť.

2) Smíchání základních surovin: V míse důkladně smíchejte pomazánkové máslo a mazací sýr, dokud nezískáte hladkou a jednotnou směs.

3) Přidání česneku a kopr: K směsi přidejte jemně nasekaný česnek a kopr. Důkladně promíchejte.

4) Dochucení majonézou: Přidejte majonézu, která pomazánce dodá extra krémovost a jemnost. Promíchejte do hladka.

5) Finální dochucení: Pomazánku dochuťte solí a pepřem podle chuti. Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat i trochu chilli nebo jiného ostrého koření.

Recept na tradiční jihočeskou pomazánku s nivou a kapkou piva

Závěr

Koprová pomazánka je univerzální a rychlá pochoutka, která zpříjemní vaše snídaně, svačiny i večeře. Díky jednoduché přípravě si ji můžete vychutnat kdykoliv máte chuť na něco výrazně bylinkového a krémového. Vyzkoušejte a přizpůsobte recept podle vlastních chutí!