Zapečené slané šneci z listového těsta

Hledáte nějakou slanou a lehkou inspiraci na odpolední snack? Pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme snack, který vám okamžitě bude chutnat. Zapečený slaný šneci z listového těsta Vám jistě vykouzlí úsměv na tváři a díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této chuťovky velmi snadná. Tak neváhejte a pusťte se do toho!

Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse

Zapečené slané šneci z listového těsta

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 800 g listové těsto
  • 100 g rajčatová omáčka
  • 200 g slanina
  • 100 g jarní cibulka
  • 100 g tvrdý sýr

Ostatní:

  • trochu rostlinný olej – na vymazání mísy
  • 1 vejce/žloutek – na potíraní

Dresink:

  • 3 lžičky bílý jogurt
  • 1 česnek
  • čerstvý kopr – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Připravte jsi listové těsto, na které rozetřete rajčatovou omáčku, pěkně rozložte plátky slaniny a posypejte nakrájenou zelenou cibulkou a strouhaným sýrem – srolujte do rolády a nakrájejte do tvaru šneků.

Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse

2. Následně je položte do zapékací mísy potřenou trochou oleje pěkně vedle sebe a potřete je vyšlehaným vejcem/žloutkem, aby byly krásně zlatavé.

Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse

3. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.

4. Dresink: Do misky jsi nalijte bílý jogurt, přidejte nadrobno nakrájený česnek a vsypejte čerstvě nasekaný kopr – dobře promíchejte.

Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse

5. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse
Zapečené slané šneci z listového těsta
Zdroj: Kulinarische Genüsse

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: