Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky

Objevte klasiku domácí kuchyně v novém světle s naším pečeným vepřovým masem na cibulce, s bramborami a svěžím mrkvovým salátem s jablky. Tento pokrm je perfektní kombinací šťavnatého masa, zlatavých brambor a osvěžujícího salátu, který přináší do vaší kuchyně vůně tradičních rodinných obědů. Je ideální pro ty, kteří chtějí pohostit své blízké chutným a vyváženým jídlem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové maso na cibulce s brambory se zeleninovým salátem s jablíčky
Zdroj: rýchla kuchyňa

Vepřové maso na cibulce s brambory a s mrkvovým salátem s jablky

Co budeme potřebovat:

Na maso:

  • 1 kg vepřové maso (karé)
  • olej – na vymazání mísy
  • 1 cibule
  • 2 střední brambory
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti

Směs na potírání:

  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černý mletý pepř
  • 1 lžička italské bylinky
  • 1 lźička červená mletá papriky

Salát:

  • 1 mrkev
  • 1 bílá ředkvička
  • 2 jablka
  • 2 lžíce majonéza
  • sůl – podle chuti
  • cukr – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso nařízněte na hrubé pláty, ale ne úplně. Pak do zapékací mísy vymazané olejem rozložte jemně nakrájenou cibulí a položte na ní vepřové maso.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

2. Do mísy vložte nakrájené brambory na plátky, které polijte rostlinným olejem a dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – promíchejte rukou, aby se koření s olejem spojilo.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

3. Okořeněné brambory pokládejte mezi naříznuté mezery vepřového masa.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

4. Směs na potírání: Do malé mísy nalijte olivový olej, přidejte sůl, černý mletý pepř, italské bylinky a červenou mletou papriku – dobře promíchejte a výslednou směsí potřete maso s brambory v míse.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

5. Následně přikryjte mísu navlhčeným pergamenem a alobalem.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

6. Pečte v předehřáté troubě 60 minut při 180 °C, potom odstraňte alobal a pergamen a pečte dalších 5 minut při 180 °C.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

7. Salát: Do salátové mísy dejte nastrouhanou mrkev, bílou ředkvičku, jablka, které dochuťte majonézou, solí, cukrem a černým mletým pepřem – dobře promíchejte a salát je hotový!

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

8. Pečené vepřové maso na cibulce s brambory podávejte s připraveným čerstvým mrkvovým salátem s jablky a hlavně s láskou a velkou chutí.

Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa
Pečené vepřové maso na cibulce s brambory a mrkvovým salátem s jablky
Zdroj: rýchla kuchyňa

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!