Hrachová kaše s uzeným masem a smaženou cibulkou

Hrachová kaše s uzeným masem a smaženou cibulkou je výtečným, tradičním českým pokrmem, který si můžete připravit během chladnějších dnů. Tento recept kombinuje bohatou a krémovou hrachovou kaši s křupavou smaženou cibulkou a vůní uzeného masa, což vytváří dokonalé jídlo pro každou příležitost.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Co budeme potřebovat

HRACHOVÁ KAŠE

  • 300 g hrachu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky

SMAŽENÁ CIBULKA

  • 2 ks cibule
  • 1 dl rostlinného oleje

MASO

  • 2 plátky uzeného masa
  • 1/2 dl rostlinného oleje

Jak budeme postupovat

1) Příprava hrachu: Hrách namočte přes noc do vody. Druhý den hrách uvařte doměkka ve stejné vodě, asi 40 minut. Pokud použijete žlutý půlený hrách, vaření bude rychlejší.

2) Smažená cibulka: Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmažte na rostlinném oleji dozlatova. Dbejte na to, aby se nepřipálila. Cibulový olej si schovejte pro pozdější použití.

3) Příprava kaše: K uvařenému hrachu přidejte sůl, máslo, mléko a promíchejte do hladké kaše. Poté přidejte česnek a majoránku, prohřejte.

4) Příprava masa: Uzené maso opečte na troše oleje dozlatova.

5) Servírování: Podávejte hrachovou kaši s křupavou cibulkou, polijte cibulovým olejem a doplňte plátkem uzeného masa.

Připravte si také:

Závěr

Hrachová kaše s uzeným masem a smaženou cibulkou je vynikající a sycený pokrm, který zahřeje každého po chladném dni. Díky kombinaci krémové hrachové kaše, křupavé cibulky a aromatického uzeného masa si tento tradiční český recept rychle získá vaši přízeň. Ať už jako hlavní jídlo na večeři či jako část většího obědového menu, hrachová kaše s uzeným masem je vždy dobrou volbou.