Vyzkoušejte tento recept na kuřecí Kung-Pao snadno a rychle

Kuřecí Kung-Pao je klasickým čínským jídlem, které je známé svou pikantní a zároveň sladkou chutí. Tento recept je ideální pro milovníky asijské kuchyně, kteří si chtějí připravit autentický zážitek přímo doma.

Zdroj: Aneta Kupková

Ingredience:

Maso:

  • Cca 500g kuřecího masa
  • Sójová omáčka
  • Sůl, pepř
  • Solamyl (kukuřičný škrob)

Omáčka:

  • 125 ml vývaru (slepíčí bujón)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička solamylu

Ostatní ingredience:

  • Zelená cibulka
  • Arašídy
  • Olej
  • Česnek a chilli (dle chuti)

Postup přípravy:

1) Příprava masa: Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, přidejte solamyl a sójovou omáčku, aby se na masu vytvořilo “mazlavé těstíčko”. Nechte odležet.

2) Příprava omáčky: Uvařte slepičí bujón, sundejte z plotny a vmíchejte ostatní ingredience pro omáčku. Dobře promíchejte.

3) Vaření: Na pánvi si rozpalte olej, vložte maso a osmahněte. Přidejte česnek (může být i sušený, pokud preferujete) a případně trochu chilli. Poté maso zalijte omáčkou, nechte probublat a vmíchejte nakrájenou zelenou cibulku a arašídy.

4) Podávání: Můžete podávat s rýží nebo nudlemi, podle preferencí.

Připravte si rychlé a chutné mini langoše

Tip

  • Pokud máte rádi bohatší omáčku, můžete dvojnásobnou dávku omáčky připravit podle toho, co vám nejvíce vyhovuje.

Vychutnejte si tento pikantní a bohatě ochucený pokrm, který zaujme každého milovníka asijské kuchyně!