Pokud máte chuť na lehký, sladký osvěžující dezert, který kombinuje smetanovou chuť s kokosem a banánem, pak jste na správném místě! Tahle tygří roláda s jemným šlehačkovým krém obohacená o kokosové vločky a banán je delikátní lahůdka pro všechny milovníky rolád. Tento recept si ihned zamilujete a se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako v ráji!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tygří sušenkovo-nutellová roláda se šlehačkovým krémem a banány
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 g sušenek
- 150 g rozpuštěné máslo
- 150 g nutella
- 40 ml mléko
Krém:
- 250 ml smetana ke šlehání
- 100 g moučkový cukr
- 100 g kokosové vločky/strouhaný kokos
Ostatní:
- 2 banány
Šťáva z pomerančů:
- 2 pomeranče
- 500 ml vody
- 100 g cukru
Poleva:
- 100 g bílá čokoláda
- 100 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mixéru dejte nalámané sušenky – pomelte/rozmixujte je na jemný písek, přendejte do mísy a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte. Dále přidejte nutellu a nalijte mléko – dobře promíchejte. Hotové těsto pěkně rozprostřete na fólii, uhlaďte a zarovnejte.
2. Krém: Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání a nasypejte prosátý moučkový cukr – vyšlehejte do bílé pěny a přisypejte kokosové vločky/strouhaný kokos – dobře promíchejte.
3. Výsledný krém naneste a rovnoměrně rozetřete na těsto, uhlaďte a na okraje položte oloupané banány – srolujte s fólií do rolády a uložte do lednice na 30 minut.
4. Šťáva z pomerančů: Do hrnce s vodou na sporáku dejte slupky z pomerančů – vařte na mírném ohni 7 minut. Potom slupky vyndejte z hrnce a vodu nechejte na sporáku dále vřít.
5. Pomeranče nakrájejte na kousky a přendejte do mísy – rozmixujte ručním mixérem na pyré, které propasírujte přes síto a čistou šťávu nalijte do hrnce na sporáku s pomerančovou vařící vodou a přisypejte cukr – promíchejte a společně pod pokličkou vařte 7 minut.
6. Připravte si fólií, kterou trochu pokrčte/zmačkejte a potřete ji rozpuštěnou bílou čokoládou, poté ji narovnejte a potřete rozpuštěnou hořkou čokoládou – uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
7. Po 1 hodine ji vyndejte z lednice, obalte v ní roládu a odstraňte folii.
8. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!