Propadlý koláč s pudinkem a zakysanou smetanou: Úžasný pamlsek za pár minut

Propadlý koláč s pudinkem a zakysanou smetanou je úžasný dezert, který vás ohromí svou jednoduchostí a skvělou chutí. Výborný na přípravu, rychlý a efektní, je ideální pro každou příležitost. Zamilujete si ho pro jeho krémovou texturu a neodolatelnou kombinaci chutí.

Zdroj: bucatareselevesele.ro

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 ks vajec
  • 5 lžic kr. cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic vody
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Pudink:

  • 700 ml mléka
  • 5 lžic kr. cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku

Smetanová vrstva:

  • 500 g zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Kakao nebo čokoláda na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Příprava pudinku: Z mléka, pudinkových prášků a cukru si uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.

2) Příprava těsta: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej a vodu. Nakonec vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozprostřeme na plech vystlaný papírem a lžící na něj navrstvíme hromádky pudinku. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut.

3) Dokončení: Po upečení koláč pořádně vychladíme a na vrch navrstvíme smetanovou vrstvu. Smetanu ke šlehání vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a ručně přimícháme zakysanou smetanu. Koláč ozdobíme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Prošívaná deka: Vynikající spojení tvarohu, kakaa a rychlé přípravy

Závěr

Tento propadlý koláč s pudinkem a zakysanou smetanou je dokonalým dezertem pro všechny, kteří hledají rychlou, ale přesto nádherně chutnou pochoutku. Jeho příprava je snadná a výsledek stojí za to. Užijte si každé sousto tohoto lahodného koláče!