Zapomeňte na tradiční koblihy, dnes vám přinášíme netradiční, ale neskutečně lahodnou variaci! Koblihy z tvarohového nekynutého těsta s ovocným džemem jsou jednoduše dokonalé. Toto tvarohové těsto vám umožní připravit si koblihy bez složitého kynutí a čekání. ýsledkem je lahodná pochoutka, kterou si zamilujete. Netradiční recept, tradiční chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Koblihy z tvarohového nekynutého těsta s ovocným džemem
Co budeme potřebovat:- Tvaroh 500 g
- Vejce 2 kusy
- Hladká mouka 300 g
- Kůra z citronu
- Vanilkový cukr 4 sáčky
- Prášek do pečiva 4 g
- Sůl 1/2 lžičky
- Rostlinný olej na smažení
- Smetana na ozdobu
- Třešňová/malinová/hrozinková marmeláda/džem
Jak budeme postupovat:
1. V míse smíchejte tvaroh s žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, práškem do pečiva a solí.
2. Přidejte prosátou mouku a dobře promíchejte.
3. V samostatné míse ušlehejte bílky do tuhé pěny a pak je opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.
4. Ruce a pracovní plochu lehce potřete rostlinným olejem.
5. Zkontrolujte konzistenci těsta, pokud je příliš měkké, přidejte trochu mouky.
6. Vytvořte 4 kruhy a 4 kuličky stejné velikosti.
7. Koblihy smažte na rostlinném oleji, dokud nejsou zlatě hnědé z obou stran. Trvá to přibližně 7-8 minut na každé straně.
8. Koblihy vyjměte z oleje a nechte okapat na papírovém ubrusu.
9. Každou koblihu ozdobte smetanou a třešňovou/malinovou/hrozinkovou marmeládou nebo džemem.
10. Podávejte koblihy teplé.
Hotovo! Dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: