Nadýchané, jemné křupavé kynuté pečené buchty – Kombinace, která vytváří neodolatelnou chuťovku

Tyto nadýchané, jemné křupavé kynuté pečené buchty jsou ideální volbou pro každou příležitost. Jsou nejen chutné, ale také rychlé a snadné na přípravu. Kombinace jemné těsta a křupavého sezamu vytváří neodolatelnou chuťovku, kterou si zamiluje celá rodina. Neváhejte a pusťte se do přípravy a pečení!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

Jemné křupavé kynuté pečené buchty

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 200 horké vody
  • 300 ml teplého mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 8 g sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 450 g pšeničné mouky + 250 g pšeničné mouky
  • 1 lžička soli

Ostatní:

  • mouka – na vysypání plochy
  • 70 g rozpuštěného másla – na potíraní těsta
  • žloutek + 2 lžičky mléka – na potíraní těsta

Na zdobení a posypání:

  • sezamové semínky

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nalijte horkou vodu, přilijte teplé mléko, přisypejte cukr a sušené droždí – promíchejte, pak přikryjte utěrkou a nechejte 5 minut odpočívat – znovu promíchejte a přidejte rozklepnuté vejce – dále míchejte a přisypejte 450 g prosáté mouky – dobře promíchejte a přisypte ještě 250 g prosáté mouky a osolte – důkladně promíchejte a vypracujte těsto, které hněťte rukama 4-5 minut.

Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi
Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi
Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

2. Následně ho vložte do mísy vymazané olejem, přikryjte fólií a nechejte 1 hodinu odpočívat na teplém místě. Měli byste získat pěkné vzdušné a nelepivé těsto.

Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

3. Po 1 hodině z těsta vytvarujte velkou kouli, rozkrojte ji na polovinu – vytvarujte 2 středně velké koule a položte je obě na čistou plochu vysypanou moukou, přikryjte utěrkou a nechejte 15 minut odpočívat.

4. Po 15 minutách je rozválejte válečkem na velký obdélník, který potřete rozpuštěným máslem a po částech překládejte – přikryjte utěrkou a nechejte odpočinout – postup opakujte i pro 2 těsto.

Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi
Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

5. Potom těsto rozkrojte na stejné díly, 2 díly naskládejte na sebe, pomocí špejle vytvarujte spirálu a položte je na plech vyložený pergamenem. Přikryjte utěrkou a odložte na 20 minut na teplé místo.

Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi
Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

6. Nakonec je potřete žloutkem smíchaným s mlékem, aby krásně zezlátly a ozdobte – posypejte je sezamovými semínky.

Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut 180 °C.

8. Po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.

Nadýchané, jemné křupavé pečené buchty - Trochu jinak!
Zdroj: Przepisy od Olgi

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!