Kuřecí řízečky obalené v zakysané smetaně, česneku a cibulce

Tato nápaditá variace kuřecích řízků vás okouzlí svou křupavostí a bohatou kombinací chuťových složek. Cibule a česnek dodají řízkům jemnou aromatickou chuť, zakysaná smetana přidá krémovost a sojová omáčka přinese lahodnou slanost. Výsledkem je jedinečná kombinace chutí, která vás rozhodně nezklame.

Náš jednoduchý a krok za krokem popsán recept vás provede přípravou kuřecích řízků od začátku až do konce. Suroviny, které najdete snadno v každé domácnosti, se promění v chutný pokrm, kterým potěšíte své chuťové buňky i chuťové pohárky vaší rodiny a přátel.

Zdroj: Diana Jana Saric
  • 4 kuřecí řízky
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky potravinářského škrobu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup:

1) Kuřecí řízky osolíme a opepříme podle chuti a necháme stranou.

2) Cibuli a česnek jemně nakrájíme na drobné kousky.

3) Ve vhodné míse smícháme nakrájenou cibuli a česnek, zakysanou smetanu a sojovou omáčku.

4) Do směsi přidáme vejce a důkladně vše promícháme, dokud nedostaneme hladkou a rovnoměrnou pastu.

5) V další misce smícháme hladkou mouku s potravinářským škrobem.

6) Kuřecí řízky obalíme nejprve ve směsi s cibulkou, česnekem, vejcem, zakysanou smetanou a sojovou omáčkou, tak aby byly pořádně obalené ze všech stran.

7) Poté obalíme každý řízek v připravené směsi mouky s potravinářským škrobem, abychom získali křupavou vnější vrstvu.

8) Na pánvi si rozehřejeme olej a smažíme kuřecí řízky z obou stran dozlatova a křupavosti. Můžeme smažit po dvou řízcích najednou, aby se nám nelepily na pánvi.

9) Hotové kuřecí řízky necháme okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.

10) Podáváme s oblíbenou přílohou, jako je bramborová kaše, rýže nebo čerstvá zelenina.

Připravte si lahodné cuketové bramboráky snadno a rychle

Vaše kuřecí řízky obalené ve směsi z cibulkou, česnekem, vejcem, zakysanou smetanou, sojovou omáčkou, moukou a potravinářským škrobem jsou hotové! Tato lahodná směs dodá kuřecím řízkům neodolatelnou chuť a křupavost. Věříme, že si je vychutnáte a oceníte tuto originální variaci klasického receptu. Dobrou chuť!