Příloha, která nikdy neomrzí – Pečené brambory na másle a česneku

Pečené brambory na másle a česneku jsou jednou z nejoblíbenějších příloh, protože se hodí ke všem druhům jídel a dají se připravit snadno a rychle. Tento recept nabízí kombinaci křupavých a voňavých brambor, které jsou vyslazeny výraznou chutí másla a rozmačkaného česneku. Tato příloha je skvělou volbou jak pro každodenní jídla, tak pro speciální události.

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto pečené brambory na másle a česneku!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Zdroj: youtube/KAZAN

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento borůvkový koláč!


Výborný recept na pečené brambory:

Co budeme potřebovat:

  • 80 g malých brambor
  • 1 ČL papriky (může být i jiné koření)
  • olivový olej
  • sůl
  • petržel
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1-2 stroužky česneku

Jak postupovat:

1) Brambory se ze stran nařízneme.

Zdroj: youtube/KAZAN

2) Ochutíme paprikou, olejem a solí.

Zdroj: youtube/KAZAN

3) Pečeme při 200 stupních zhruba 40-50 minut.

Zdroj: youtube/KAZAN

4) Mezitím si smícháme nasekanou petržel, rozpuštěné máslo a česnek.

Zdroj: youtube/KAZAN

5) Jakmile vyndáme brambory, tak jej nakonec ještě potřeme.

Zdroj: youtube/KAZAN

VIDEO NÁVOD NA PEČENÉ BRAMBORY: