
Představujeme vám recept na sýrové karbanátky se zelenou cibulkou a šunkou, který je naprosto jednoduchý a přesto ohromně chutný. Tato kombinace sýra, jemné zelené cibulky a šunky vytváří neodolatelnou lahůdku, která je ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sýrové karbanátky se zelenou cibulkou a šunkou
Co budeme potřebovat:
- 250 g sýra
- 200 g šunky
- 2 jarní cibulky
- 4 vejce
- 3 velké brambory
- sůl a pepř dle chuti
- 50 g strouhanky
- olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Brambory uvaříme do měkka tak, aby do nich šla snadno zapíchnout vidlička, poté je vyjmeme z vody a necháme vychladnout.
2. Jarní cibulku umyjeme, očistíme a nadrobno nakrájíme i se zelenými částmi. Šunku a sýr nakrájíme na co nejmenší kostičky.

4. Po vychladnutí oloupeme brambory a rozdrtíme je na pyré. Brambory musí být dobře rozdrcené, nenechávejte v nich velké kousky.

4. V míse smícháme nakrájenou šunku, jarní cibulku, rozmačkané brambory, nakrájený sýr, sůl, pepř a 3 rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme, dokud nejsou ingredience dobře spojené.

5. Zbylé vejce rozšleháme v samostatné misce.
6. Lžící odebíráme z připravené směsi, tvarujeme karbanátky a obalíme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance.

7. V pánvi rozpálíme olej a smažíme karbanátky v oleji, dokud nejsou zlatavé.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂


Přečtěte si také:
- Lotus řezy s vanilkovým pudinkem: Recept na nebesky dobrý dezert
- Tradiční máslová vánočka jako od babičky: Krok za krokem k dokonalosti
- Obrácené řízky s cibulí a slaninkou: Recept na nejšťavnatější maso
- Falešný krémeš z listového těsta: Rychlý recept s pudinkem a smetanou
- Kuřecí kousky v těstíčku: Recept na nejkřupavější a nejšťavnatější maso










































