Kakaový krémový koláč s citrónovým pudinkem

Představujeme vám recept na neodolatelný kakaový krémový koláč s citrónovým pudinkem, dokonalou kombinaci bohatých čokoládových chutí a osvěžujícího citronového pudinku. Ať už plánujete slavnostní událost nebo si jen chcete dopřát něco sladkého, tento koláč je skvělou volbou!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Kakaový krémový koláč s citrónovým pudinkem
Zdroj: gustoase.net

Kakaový krémový koláč s citrónovým pudinkem

Co budeme potřebovat:

Suroviny pro korpus:

  • 5 vajec
  • 120 g mouky
  • 115 g cukru
  • 15 g kakaa
  • 1 lžička vanilkové esence
  • špetka soli,
  • sáček prášku do pečiva

Suroviny pro krém:

  • 2 sáčky citrónového pudinku

Suroviny pro polevu:

  • 350 g bílé čokolády na vaření
  • 1 lžička másla

Jak budeme postupovat:

1. Celá vejce rozklepneme do mísy. Přisypeme špetku soli a začneme míchat na nízké rychlosti, dokud nezačnou lehce pěnit. Postupně přidáváme cukr a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí a objem směsi se zdvojnásobí.

2. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva, dobře promícháme, aby byly všechny složky dokonale spojené.

3. Mouku postupně vmícháváme do vaječné pěny, mícháme po každém přidání mouky, až získáme homogenní těsto.

4. Přidáme vanilkovou esenci a opět lehce promícháme.

5. Plech o rozměrech 33×23 cm vyložíme pečicím papírem a lehce potřeme olejem nebo máslem. Těsto nalijeme do plechu a rovnoměrně rozetřeme.

6. Citrónový pudink připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Na trhu je široký výběr citrónových pudinků, výběr je na vás. Lžící nabíráme citrónový pudink a přidáváme jej po kouscích do plechu na korpus.

Kakaový krémový koláč s citrónovým pudinkem
Zdroj: gustoase.net

7. Po rozložení pudinku dáme plech péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 35-40 minut, dokud povrch hezky nezhnědne.

8. Bílou čokoládu nasekáme na malé kousky, přidáme lžičku másla a rozpustíme ve vodní lázni. Lehce mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a získáme hladkou polevu.

9. Po upečení necháme koláč úplně vychladnout, než ho nakrájíme a ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou. Čokoládu lze nahradit šlehačkou nebo mascarpone.

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Kakaový krémový koláč s citrónovým pudinkem
Zdroj: gustoase.net