Těstovinový pekáč s mletým masem a třemi druhy sýrů

Těstovinový pekáč s mletým masem a třemi druhy sýrů je pohodlný, sytý pokrm, který je ideální pro rodinnou večeři nebo jako pohostinný jídlo pro přátele. Tento recept kombinuje klasické italské chutě v jednoduchém, ale velmi chutném jídle.

Zdroj: smakinatalerzu.pl

Ingredience

  • 500 g těstovin penne
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Špetka chilli
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 2-3 lžíce sýra ricotta
  • 150 g mozzarelly
  • 50 g parmazánu
  • Bylinky z Provence
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup

1) Vaření těstovin: Těstoviny uvařte al dente v osolené vroucí vodě a poté je sceďte.

2) Příprava základu: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi na troše oleje. Přidáte prolisovaný česnek a chilli a krátce restujte.

3) Smažení masa: Přidejte mleté maso a smažte. Poté přidejte rajčata s tekutinou a dusíme, dokud omáčka nezhoustne a nevznikne kompaktní směs (asi 15 minut). Nakonec dochuťte solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

4) Kombinování těstovin a omáčky: Scezené těstoviny smíchejte s mletým masem, rajčatovou omáčkou a ricottou.

5) Zapékání: Směs přendejte do vymazané zapékací misky. Mozzarellu nakrájejte na plátky a rozložte na vrch směsi. Posypte strouhaným parmazánem.

6) Pečení: Zapékací misku vložte do předehřáté trouby na 190-200 stupňů Celsia a pečte asi 15 minut, než se sýr krásně zapeče.

Závěr

Po upečení nechte pekáč několik minut odpočinout a poté podávejte. Můžete přidat čerstvou zeleninu nebo salát pro doplnění chuti. Užijte si bohatou kombinaci sýrů a výtečně ochuceného masa.