Sladká rozkoš: Fantastický pudinkový dezert se šlehačkou

Představte si fantastický pudinkový dezert se šlehačkou, který se rozpouští v ústech a rozveselí každý okamžik. Tento jednoduchý recept je jako malý kousek nebes na talíři. Připravte se na sladký zážitek a pochoutku, která vás potěší.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Fantastický pudinkový dezert se šlehačkou
Zdroj: gabicsek.blogspot.com

Pudinkový dezert se šlehačkou

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu dvoubarevného těsta:

  • 5 vajec
  • 18 dkg krystalového cukru
  • 1 dl oleje/nebo rozpuštěné máslo
  • 1 dl vlažné vody
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva – (12 g)
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku

Ingredience na přípravu pudinku-krému:

  • 8 dl mléka
  • 10 dkg krystalového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku

Ingredience na přípravu domácí šlehačky:

  • 4 dl smetana ke šlehání
  • 1 balíček ztužovač pěny
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • mletá skořice – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Na těsto vyšlehejte celá vejce s cukrem do pěny (do zbělení), poté přilijte olej a vodu, nakonec prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva – promíchejte dohladka.

2. Polovinu těsta rozetřete do vymazané/vysypané zapékací mísy/pekáče. Do druhé poloviny opatrně vmíchejte kakaový prášek, poté lžící přelijte světlé těsto – pomocí špejle vytvarujte vzory.

3. Příprava pudinku – krému: Do hrnce nalijte 7 dl mléka a přisypejte cukr, poté do zbývajícího 1 dl mléka zašlehejte pudinkový prášek dohladka a pak ho přilijte do oslazeného mléka – za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.

4. Pomocí lžící nebo rovnoměrně nalijte horký pudink na těsto v zapékací mísy/pekáče a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 170 °C.

Dezert s pudinkovou vrstvou a šlehačkou
Zdroj: gabicsek.blogspot.com

5. Upečený, ještě horký koláč opatrně rozložte na mřížku a nechejte úplně vychladnout!

6. Domácí šlehačka: Smetanu ke šlehání vyšlehejte s moučkovým cukrem a ztužovačem pěny – podle návodu do tuha a pak ji rozetřete na vychladlý koláč.

7. Na závěr posypejte mletou skořicí podle chuti a podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Dezert s pudinkovou vrstvou a šlehačkou
Zdroj: gabicsek.blogspot.com

Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!