Sháníte jednoduchý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu či přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept – vepřová panenka plněná zeleninovou směsí a sýrem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka plněná zeleninovou směsí a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs:
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- 3-4 střední žampiony
- v rostlinném oleji – na smažení
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 60 g sýra
Maso:
- 1 kg masa – vepřová panenka
Zálivka:
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- směs italských bylinek
- 4 lžíce rostlinného oleje
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Na zdobení:
- čerstvý kopr
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Pánev si vymažte olejem a vložte do ní nadrobno nakrájenou cibuli – smažte ji 2 minuty dozlatova, pak přidejte nastrouhanou mrkev – smažte dalších 2 minuty na mírném ohni, přidejte také houby nakrájené na kostičky – smažte společně na mírném ohni 7 minut. Dochuťte solí, černým pepřem – smažte ještě 2 minut, poté usmaženou směs přendejte do mísy.
2. Připravte si vepřovou panenku a nakrájejte ji na 6 širokých steaků, pak uprostřed udělejte řez a do malé misky nasypte sůl, černý pepř, mletou červenou papriku, směs italských bylinek a přilijte olej – promíchejte.
3. Obě strany vepřových steaků potřete zálivkou a do připravené zeleninové směsi přidejte nastrouhaný sýr – promíchejte lžící a směsí naplňte vepřové kapsy.
4. Vymažte plech rostlinným olejem a steaky pečte na středním ohni 2-3 minuty z obou stran dozlatova.
5. Po upečení je přendejte na plech vymazaný olivovým olejem, přikryjte vlhkým pergamenovým papírem a alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.
7. Po uplynutí doby pečení vyjměte steaky z trouby, odstraňte papír, alobal a položte je na talíř, ozdobte nasekaným čerstvým koprem, čerstvou petrželkou a podávejte je s oblíbeným dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou, velkou chutí a grácií.
8. Dobrou chuť!