Kuřecí prsa v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky – výživný a chutný hlavní chod

Přinášíme vám náš výtečný recept na kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky. Tento pokrm je plný výživných surovin a nabízí dokonalou kombinaci kuřecího masa, bohaté rajčatovo-smetanové omáčky a lahodného doprovodu ve formě rýže a křupavých hranolek. Každé sousto je plné chuti a uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

Kuřecí prsa v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky

Co budeme potřebovat:

  • 4 lžíce nesoleného másla
  • 450 g žampionů
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 235 ml husté smetany
  • 450 g kuřecích prsou
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 235 ml rajčatového protlaku/pyré
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • svazek petrželky
  • černý pepř – podle chuti

Příloha:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g jasmínové rýže
  • špetka soli
  • 350 ml vody

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s rozehřátým máslem a vsypte do ní houby nakrájené na půlměsíčky – na středním plameni je smažte 15 minut dohněda. Poté k nim přidejte jemně nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, bobkový list – společně vařte 5 minut na mírném ohni.

Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte
Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte
Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

2. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, dochuťte solí a černým pepřem.

Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

3. Následně do pánve k přísadám přilijte smetanu a přidejte kuřecí kousky – promíchejte a vařte na mírném ohni.

Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

4. Potom nalijte rajčatovou pastu/pyré, přidejte kečup, přilijte worcestrovou omáčku, přidejte dijonskou hořčici – dobře promíchejte a povařte 10 minut.

Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

5. Do hrnce s olejem dejte nadrobno nakrájený česnek a 1 minutu restujte, poté přisypejte jasmínovou rýži, přidejte špetku soli – vařte 10 minut na mírném ohni.

Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

6. Nakonec posypejte nasekanou čerstvou petrželku a podávejte s láskou a grácií.

Kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Zdroj: Essen Rezepte

Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: