Představte si křupavý piškotový korpus, který se prolíná s jemným tvarohovým krémem, vytvářejícím dokonalou harmonii chutí. To je Míša řez – klasický dezert, který si získá srdce každého milovníka sladkostí. Tato jednoduchá a přesto lahodná pochoutka je ideální pro oslavy, rodinná setkání nebo jednoduše pro sladkou tečku po obědě.
V tomto receptu najdete krok za krokem podrobný postup, jak připravit dokonale vláčný piškotový korpus a svůdný tvarohový krém. Každá vrstva je pečlivě sestavena a vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a textur. Míša řezy jsou navíc vhodné pro přizpůsobení podle vašich preferencí – můžete přidat různé ingredience do krému nebo je ozdobit oblíbenou polevou.
Co budeme potřebovat:
Piškot:
- 4 vejce
- Troška soli
- 4 lžíce cukru
- 3 lžíce teplé vody
- 2 lžíce oleje
- 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- Troška prášku do pečiva
- Lžíce kakaa
Krém:
- Půl másla
- Cukr (dle chuti)
- Tvaroh (celý)
- Asi 2 lžíce rumu
Poleva:
- obyčejná ganache poleva 1:1 Smetana na šlehání ( měla jsem 40 %) a čokoláda na vaření
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravte piškotový korpus. Sníh z bílků s troškou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.
2) Žloutky a 4 lžíce cukru vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte teplou vodu, olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a lžíci kakaa. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
3) Těsto rozetřete na malý plech a pečte v předehřáté troubě na horký vzduch při teplotě 170 stupňů Celsia.
4) Mezitím si připravte krém. Půl másla s cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte celý tvaroh a asi dvě lžíce rumu. Šlehejte, dokud nezískáte hladký krém.
5) Po upečení a vychladnutí piškotu můžete přistoupit k sestavení Míša řezů. Naskládejte piškotové pláty na sebe a mezi ně rozetřete připravený krém.
6) Nakonec můžete řezy ozdobit polevou dle vašeho výběru.