Dnes jsme pro vás připravili lahodný recept na slavný tvarohový dezert s kakaovou příchutí, který jsme si doma okamžitě zamilovali. Připravte si tuto tvarohovou pochoutku a uvidíte, že si ji také zamilujete. Postup je zcela jednoduchý! Uvidíte, že se vám bude líbit!
Co budeme potřebovat:
- 250 gramů polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce kakaového prášku
- 100 gramů cukru krupice
- 120 gramů másla
- jeden vaječný žloutek
- dvě lžíce zakysané smetany
- půl lžičky prášku do pečiva
Náplň:
- 1 kg měkkého tvarohu
- 400 mililitrů smetany ke šlehání
- 5 vajec
- 200 gramů moučkového cukru
- 30 gramů kukuřičného škrobu
- 60 gramů kokosových vloček
Jak budeme postupovat:
- Přes jemné síto prosejte do mísy polohrubou mouku, moučkový cukr, kakaový prášek a prášek do pečiva. K suchým přísadám přidejte žloutek, změklé máslo, zakysanou smetanu a dobře promíchejte mixérem, abyste získali hladké tužší těsto.
- Samozřejmě ji můžete vypracovat i lžící nebo ručně. Pak těsto rozdělte na dvě části, jednu menší a jednu větší, a dejte je do mrazáku. Mezitím začněte připravovat krémovou náplň do moučníku.
- V hlubší míse nejprve vyšlehejte smetanu a přidejte měkký smetanový sýr. Nezapomeňte přidat moučkový cukr, kukuřičný škrob, vejce a kokos. Vznikne tak krémová směs na dezert. Vyjměte jeden velký kus těsta z mrazáku a prsty ho rovnoměrně rozprostřete do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací mísy.
- Lze použít i papír na pečení. Na kakaové těsto rozetřete všechnu tvarohovou náplň a povrch zarovnejte menšími kousky mraženého těsta.
- Připravený koláč vložte do trouby a pečte při teplotě 160 °C asi hodinu.
- Podávejte s čerstvě ušlehanou šlehačkou nebo ovocem.
Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.