Slavný tvarohový dezert s kakaovou příchutí se stal doma doslova hitem

Dnes jsme pro vás připravili lahodný recept na slavný tvarohový dezert s kakaovou příchutí, který jsme si doma okamžitě zamilovali. Připravte si tuto tvarohovou pochoutku a uvidíte, že si ji také zamilujete. Postup je zcela jednoduchý! Uvidíte, že se vám bude líbit!

Zdroj: yandex.ru

Co budeme potřebovat:

  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 100 gramů cukru krupice
  • 120 gramů másla
  • jeden vaječný žloutek
  • dvě lžíce zakysané smetany
  • půl lžičky prášku do pečiva

Náplň:

  • 1 kg měkkého tvarohu
  • 400 mililitrů smetany ke šlehání
  • 5 vajec
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 30 gramů kukuřičného škrobu
  • 60 gramů kokosových vloček

Jak budeme postupovat:

  1. Přes jemné síto prosejte do mísy polohrubou mouku, moučkový cukr, kakaový prášek a prášek do pečiva. K suchým přísadám přidejte žloutek, změklé máslo, zakysanou smetanu a dobře promíchejte mixérem, abyste získali hladké tužší těsto.
  2. Samozřejmě ji můžete vypracovat i lžící nebo ručně. Pak těsto rozdělte na dvě části, jednu menší a jednu větší, a dejte je do mrazáku. Mezitím začněte připravovat krémovou náplň do moučníku.
  3. V hlubší míse nejprve vyšlehejte smetanu a přidejte měkký smetanový sýr. Nezapomeňte přidat moučkový cukr, kukuřičný škrob, vejce a kokos. Vznikne tak krémová směs na dezert. Vyjměte jeden velký kus těsta z mrazáku a prsty ho rovnoměrně rozprostřete do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací mísy.
  4. Lze použít i papír na pečení. Na kakaové těsto rozetřete všechnu tvarohovou náplň a povrch zarovnejte menšími kousky mraženého těsta.
  5. Připravený koláč vložte do trouby a pečte při teplotě 160 °C asi hodinu.
  6. Podávejte s čerstvě ušlehanou šlehačkou nebo ovocem.

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.