Tip na rychlou svačinu! Křupavá zapečená veka s mozzarellou a bazalkou

Chtěli byste něco rychlého a plného bílkovin k jídlu? Pak jste na správném místě. Připravte si s námi křupavou, zapečenou veku v kombinaci s rajčaty, bazalkou a mozzarellou. Právě tato chutná kombinace přinese do vaší domácnosti italskou kuchyni. Příprava je časově nenáročná, bude Vám stačit pouhých 10 minut. Tento pokrm je také perfektním nápadem na pohoštění pro návštěvu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Tip na rychlou svačinu! Křupavé, zapečené veky s mozzarellou a bazalkou
Zdroj: iStockphoto

Zapečená veka s mozzarellou a bazalkou

Co budeme potřebovat:
  • 1 ks veky (bílé pečivo z pšeničné mouky, podobné rohlíku)
  • 1 šálek rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 balíčky mozzarelly
  • 1 hrst lístků bazalky
  • podle chuti sůl a mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Veku rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

3) Česnek očistěte a prolisujte do horkého olivového oleje. Asi minutu restujte a přidejte protlak, cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti. Krátce povařte.

4) Přiklopte omáčku pokličkou. Na každý plátek přidejte na tenké plátky nakrájenou mozzarellu a pečte asi 10 minut.

5) Ještě horký chléb posypte lístky bazalky a podávejte.

Přátelé, přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!