Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato plněná pečená vepřová kotleta s bramborami Vás okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Plněná pečená vepřová kotleta s bramborami:
Co budeme potřebovat:
- vepřová kotleta – 1 kg
- lilek – 1 ks
- rajče – 1 ks
- mozzarella – 150 g
- bazalka – 20 g
na náplň:
- olivový olej – 30 ml
- sůl – 5 g
- černý pepř – 3 g
- oregano – 3 g
- česnek – 2 stroužky
- slanina – 200 g
- nové brambory – 500 g
- rozmarýn – 10 g
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vepřové maso. Nakrájejte na tři čtvrtiny na silnější plátky, ne úplně. Rajčata nakrájejte na kolečka, lilek nakrájejte na kolečka a vložte je do mezer v kotletě, kterou jste vytvořili krájením. Dávejte střídavě. Mezi ně vložte také sýr mozzarella a bazalku.
2. Získáte barevný kotlet ve tvaru vějíře.
3. Vložte kotletu do mísy o rozměrech 22 x 28 cm. Smíchejte olivový olej, sůl, česnek, oregano a černý pepř. Získáte náplň. Lžící promíchejte a obalte kotletu po celé ploše slaninou.
4. Připravte si nové brambory. Vložte je do mísy a nalijte náplň směsí olivového oleje, soli, česneku, oregana a černého pepře. Lžící je z každé strany promíchejte a vložte do mísy s kotletou. Nezapomeňte na rozmarýn.
5. Pečte 25 minut při teplotě 180 °C.
6. Zkontrolujte, zda je upečená, pokud ano, vyjměte ji z trouby a podávejte na talíři.
7. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: