Caesar salát s pikantními krevetami! Netradiční, ale vynikající

Krevety s česnekem a chilli na klasickém salátu? Skvělý nápad! Přesně takový je tento Caesar salát s pikantními krevetami. Určitě si ho udělejte, výsledek stojí za to!

Caesar salát s pikantními krevetami! Netradiční, ale vynikající
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Caesar salát s pikantními krevetami

Co budeme potřebovat:

Dresink:

  • 2 ks žloutek
  • 1 lžíčky dijonské hořčice
  • 1 lžičky vinného octa
  • 1,5 dl extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks sardelí v oleji (ančovičky)
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl

Krutony:

  • 1 dl olivový olej
  • 4 ks bíly chléb
  • 1 ks parmazán
  • 2 ks římsky salát
  • parmazán na posypání

Krevety:

  • 8 ks královské krevety
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks červená chilli paprika
  • 1 hrst petrželky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • sůl

Jak budeme postupovat:

1. Pro přípravu dresinku nejprve smíchejte základní majonézu z: žloutku, octa a hořčice. Postupně přidávejte olej po troškách, dokud nezískáte hustší konzistenci (nemusí to být úplně hustá majonéza – po chvíli stejně zřídne).

2. Do majonézy vmíchejte najemno nasekané ančovičky, prolisovaný česnek a nastrouhaný parmazán. Poté směs zřeďte citronovou šťávou a trochou studené vody (asi 1 polévková lžíce). V případě potřeby je osolte. Hotový dresink si můžete připravit předem a uložit do chladničky.

3. Na pánvi rozehřejte olej na krutony, chléb nakrájejte například na kostičky (tvar a velikost je však na vás). Pak na oleji osmažte kousky chleba dohněda, těsně před dokončením přidejte do pánve nastrouhaný parmazán a smažte ještě asi minutu. Pak krutony přendejte na talíř, aby vychladly.

4. Připravte krevety na smažení. Oddělte hlavy, vyjměte skořápky (kromě ocásku), nařízněte hřbet a vyjměte střeva. Nasekejte česnek, chilli a petrželku. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte chilli, česnek, papriky a krevety. Krevety smažte asi 2 minuty z každé strany a nakonec přidejte petrželku. Vyjměte je a lehce osolte.

5. Listy salátu omyjte a osušte mezi papírovými utěrkami. Roztrhejte je na větší kousky a nasypte je do velké mísy. Přidejte dresink, 1/2 krutonů a promíchejte. Salát rozdělte na dva talíře. Navrch dejte zbylé krutony, položte krevety a nastrouhejte ještě trochu parmazánu (například ve tvaru hoblinek).

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou.