Domů Recepty Pletenec s javorovým sirupem a pekanovými ořechy

Pletenec s javorovým sirupem a pekanovými ořechy

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na pletenec s javorovým sirupem a pekanovými ořechy si zamilujete.

Pletenec s javorovým sirupem a pekanovými ořechy
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pletenec s javorovým sirupem a pekanovými ořechy

Co budeme potřebovat:

  • 275 g chlazeného listového těsta (1 balení)

Náplň:

  • 2 PL máslo
  • 3 PL tmavý muscovado cukr
  • 3 PL třtinový cukr
  • 2 PL javorový sirup
  • 1 KL skořice
  • 1 KL vanilkový extrakt
  • 1 špetka sůl
  • 100 g pekanové ořechy

Před pečením:

  • 1 ks vejce
  • 50 g pekanové ořechy k posypání

Meruňková glazura:

  • 80 g meruňkový džem
  • 1 PL voda

Jak budeme postupovat:

1. Na náplň smíchejte: máslo, cukry, sirup, skořici, vanilku, sůl a nakonec přidejte nadrobno nasekané ořechy.

2. Listové těsto nakrájejte na 6 čtverců. Náplň rozetřete do středu každého čtverce v jedné linii shora dolů. Těsto nakrájejte na tenké proužky po obou stranách a střídavě (vpravo, vlevo) je přeložte přes náplň, až vznikne cop.

Nepřehlédněte:
Levné a rychle připravené placky se zeleninkou - Skvělá volba chutné večeře!

3. Těsto položte na plech s pečicím papírem a dejte na 15 minut do mrazáku.

4. Troubu předehřejte na 200 °C.

5. Copánky potřete vejcem a posypte nahrubo nasekanými ořechy. Poté je pečte dozlatova – asi 15 minut.

6. Nakonec potřete meruňkovou polevou připravenou redukcí džemu a vody na mírném ohni. Lze podávat.

Pletenec s javorovým sirupem a pekanovými ořechy
Zdroj: recepty.aktuality.sk

Lahodná pochoutka, která je díky ořechům a tmavému javorovému sirupu jemná a křupavá.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Kuřecí stehna na hruškách: Skvělé propojení ovoce, masa a sladké marinády z vína a javorového sirupu!